StoryEditorOCM
Dalmacija'da čovjek poludi!'

Važna pošiljka od Solina do Klisa putovala sedam dana?! Nećete vjerovati kakav je suludi put prošla i kako to objašnjavaju u Hrvatskoj pošti

17. studenog 2017. - 18:07
dabro_perica2-151117

Perica Dabro (30) iz Klisa baš nema sreće s Hrvatskom poštom. I to ne jednom, nego čak dva puta u istoj godini.
U prvom slučaju, zbog nevjerojatnog nemara državnih pismonoša, žrtva je bio njegov otac, a drugi put on sam.

Zbog kasne dostave poziva HZZO-a Split na njegovu kućnu adresu Pozirale 14 B u Klisu, Peričin otac, koji boluje od Parkinsonove bolesti, imao je velikih problema.

A zbog istog razloga Perica Dabro nije došao u solinski Centar za socijalnu skrb, gdje je u tijeku medijacija u povodu njegove brakorazvodne parnice na kojoj se trebalo procjenjivati kome će pripasti djeca.

Kratki spoj

– Moj je otac trebao izići pred Komisiju HZZO-a, koja je procjenjivala hoće li mu se i kako poboljšati zdravstveno stanje ugradnjom pumpice koja košta oko 5000 eura i koja kroz želudac regulira unos lijekova u organizam, koji mjesečno koštaju 3000 eura.

Poziv koji je HZZO Split uputio do naše adrese u Klisu, gdje zajedno živimo otac i ja, putovao je točno osam dana! Da čovjek poludi. Otac ga je dobio točno dva sata nakon termina kad se Komisija trebala sastati, a on se, naravno, nije pojavio. Morali smo se krvavo ispričavati, zvati, objašnjavati, moliti – govori nam primjetno uzrujani Dabro.

No, Perica nam je potom ispričao i novi "kratki spoj" s Hrvatskom poštom koji ga je potpuno izbacio iz takta. I njemu je važan poziv došao sa zakašnjenjem.

– Kao što je na kuverti vidljivo, Pošta Solin zaprima poziv Centra za socijalnu skrb 31. listopada ove godine, a poštar (što se vidi na poleđini poziva) poziv preuzima sedam dana nakon toga. Ludost je još veća ako se zna da poštar sjedi u solinskoj pošti samo nekoliko metara od prijamnog šaltera, pa mi nikako, ali zbilja nikako nije jasno kako je moguće da sedam dana nitko ne preuzme poziv koji ima velike posljedice u mojem životu. Pitao sam ljude iz solinske Pošte u čemu je problem, ali nisam zadovoljan odgovorom pa sam se obratio "Slobodnoj" za pomoć – objašnjava Dabro.

U službenom odgovoru koji smo dobili od Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte krivnja za ovaj veliki propust "lagano" se prebacuje na pošiljatelja – Centar za socijalnu skrb Solin.

"Nažalost, zbog pogrešnog adresiranja, pošiljka je bila preusmjeravana unutar sustava Hrvatske pošte. Adresiranjem na Klis poslana je na dostavu prema Klisu, a ulica pripada gradu Solinu. Ispričavamo se korisniku što je došlo do neugodnosti te se nadamo da će uspješno riješiti situaciju s pošiljateljem, na obostrano zadovoljstvo.

Grešku u adresiranju potvrđuje i naša adresna baza, ali i popis ulica grada Solina. Radi zaštite osobnih podataka, mi u odgovoru ne navodimo o kojoj je ulici riječ. Ako je potrebno dostaviti pisano objašnjenje izravno korisniku, molimo da nam se javi. Napominjemo kako je voditelj dostave po primitku prigovora odmah kontaktirao korisnika", stoji u odgovoru Hrvatske pošte.

Naravno, ni mi nismo bili zadovoljni odgovorima, pa smo poslali drugi upit u kojem smo zatražili da nam se decidirano objasni u čemu je bio problem.



"Poštovani, sve pošiljke adresira pošiljatelj. Kao što smo ranije naveli, ova pošiljka je bila pogrešno adresirana (Pozirale 14 B, 21231 Klis). Naselje Klis ima organiziranu dostavu iz poštanskog ureda 21204 Dugopolje te je pošiljka otpremljena prema Dugopolju. Prispjećem pošiljke u 21204 Dugopolje uviđa se da je adresa pogrešna i da pripada dostavnoj pošti 21210 Solin, te se pošiljka usmjerava u 21210 Solin radi dostave.

Pošiljka je na ispravan način trebala biti adresirana: Pozirale 14 B, 21210 Solin, jer ulica Pozirale stvarno pripada gradu Solinu (što možete vidjeti na službenim stranicama Grada Solina)," stoji u drugom, puno konkretnijem odgovoru HP-a.

Pogrešna adresa

Kad smo Perici Dabri pročitali odgovor Hrvatskih pošta o "tramakavanju" njegove pošiljke, ostao je u šoku. Poslao nam je presliku svoje osobne iskaznice na kojoj jasno piše da je njegovo prebivalište Klis, Pozirale 14 B, te apsolutno nije zadovoljan ni ponašanjem ni odgovorom Hrvatske pošte.

– Vidjeli ste na mojoj osobnoj iskaznici da kućna adresa pripada Klisu, a ne Solinu, kako tvrde u Hrvatskoj pošti. Sve je to neozbiljno i neodgovorno, a povrh svega ne znam zašto se bez ikakvog razloga odgovornost prebacuje na Centar za socijalnu skrb Solin. Ujedno molim i Grad Solin da sa svojih službenih stranica skine pogrešnu informaciju da moja ulica pripada gradu Solinu. Svi to znaju osim njih i Hrvatske pošte, a ja trpim ogromnu štetu. Nadam se da mi ovakav šok neće opet priuštiti –– rekao nam je Dabro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 17:36