StoryEditorOCM
Dalmacijareagiralo ministarstvo

Bizaran slučaj u Strožancu: nakon lažnog inspektora, u školu stigla i prava inspekcija - tko je onda misterozni M. P. koji je godinama maltretirao učiteljice?!

17. listopada 2017. - 15:27
skola_strozanac2-121017

U Osnovnu školu "Strožanac" jučer je ušla Prosvjetna inspekcija, ovaj put prava.

Kažemo prava, budući da je Tinka Zemunik, voditeljica dalmatinskog ogranka Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), prošlog tjedna alarmirala Ministarstvo znanosti i obrazovanja kako po toj podstranskoj školi "švrlja" lažni prosvjetni inspektor M. P.

Lažni inspektor tri godine 'hara' po Strožancu, učiteljice su u strahu zbog ravnateljice, a izvjesni M. P. uzrujano tvrdi: Je li to možda neka šala? Samo smo testirali djecu

Blizak susret s inspektorom svojoj su sindikalnoj povjerenici prethodno prijavile tri učiteljice razredne nastave, navodeći kako ih je M.P. ispitivao i tražio da mu pokažu pedagošku dokumentaciju, a sve to u kabinetu ravnateljice Žane Prižmić.

Ministarstvo je najavilo kako će ovaj bizaran slučaj prijaviti policiji (vjerojatno su to učinili "po starinski", protokoliranim pismom, budući da u PU SD još čekaju njihov dopis), ali i poslati svoju inspekciju u Strožanac.

Nakon toga nisu izlazili u javnost s novim detaljima, ali neslužbeno smo doznali da je u kontrolu upućena prosvjetna inspektorica Ines Visković. Ona je jučer navodno ispitala nekoliko učiteljica, koje su morale dati pisane izjave.

Inspektorica Visković je čak 12 godina, sve do 2014., bila ravnateljica Osnovne škole kneza Mislava u Kaštel Sućurcu.

Zanimljivo, kada se nakon isteka mandata ponovno natjecala za mjesto ravnateljice, Školski odbor dao je povjerenje Aniti Luketin, no to nije prošlo glatko. Oko svega se bila digla velika buka, budući da je Prosvjetna inspekcija najprije zabranila imenovanje Anite Luketin za novu ravnateljicu...

Na kraju je ispala 'win win' situacija za obje: Luketin je danas ravnateljica škole u Sućurcu, a Visković je prosvjetna inspektorica, koja se trenutno bavi poslovanjem OŠ "Strožanac".

Što će tamo pronaći, tek ćemo doznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:28