StoryEditorOCM
DalmacijaGovor u Otoku

Župan Blaženko Boban: Za odlazak ljudi iz Zagore krivi su pojedini novinari, buntovnici koji ne odlaze jer su plaćeni za to da trljaju ruke što je Hrvata sve manje

14. listopada 2017. - 21:23

U Otoku je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u čast Dana općine, koji se obilježava u povodu blagdana sv. Luke.

Zasjedanje je otvorio Ivan Jukić, predsjednik Vijeća, koji je pozdravio sve okupljene na čelu sa županom Blaženkom Bobanom, koji je bio i u dvostrukoj izaslaničkoj ulozi – u ime čelnika Hrvatskog sabora i Vlade.

Nezavisni načelnik Dušan Đula svoj je govor započeo posebnim pozdravom odsutnom generalu Mirku Norcu i nazočnom njegovu ocu Anti Tadiji. Aktualni načelnik zahvalio je "prethodnoj općinskoj vlasti koja je Otok dovela u lijepo stanje ugodno za življenje", dodajući da on i njegovi suradnici nastavljaju s projektima koje su njihovi prethodnici započeli.

U atipičnom govoru Đula nije govorio o prošlosti, nego se zadržao na nekoliko projekata koji su u tijeku ili su pred početkom realizacije, kao što su odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda u sastavu aglomeracije Sinj, izgradnja nogostupa uz županijsku centu kroz Galu, asfaltiranja, poboljšanje vodoopskrbe... U ime susjednih jedinica lokalne samouprave pozdravne riječi i čestitke slavljenicima uputila je sinjska gradonačelnica Kristina Križanac.

Župan Boban kazao je da je regionalna uprava i dosad značajno pomagala razvoj školstva, zdravstva i cestogradnje u Otoku, a tako će, obećao je, biti i ubuduće.

Govoreći o depopulaciji Zagore, Boban je naglasio kako mu se "srce para zbog napuštanja Vrgoračke, Imotske i Sinjske krajine", a odlazak ljudi, dodao je, "potenciraju pojedini novinari, prosvjednici i buntovnici koji ne odlaze jer su plaćeni za to te trljaju ruke što je Hrvata sve manje".

Plaketu općine Otok za 2017. dobio je Petar Norac Kevo za ukupni doprinos razvoju kulture i sporta, dok su općinske nagrade zavrijedili otočki župnik fra Miroslav Ančić i Miro Laco, rođeni Otočanin koji živi i radi u Zagrebu, ali je uvijek na raspolaganju kada treba pomoći rodnom kraju. T. PAŠTAR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:13