StoryEditorOCM
DalmacijaSretan kraj

Pogledajte galeriju: HGSS spasio djevojčicu koja je pala u provaliju od 12 metara

8. listopada 2017. - 22:45
20171008_180322

Igra dviju djevojčica poviše Duće - Luke mogla je poslijepodne završiti pogubno za jednu od njih. Njih su dvije naumile osvojiti obližnje brdo te su se  poslijepodne zaputile u osvajanje. Prilikom uspona na obližnju liticu 12-godišnjakinja se vrlo vjerojatno poskliznula i pala sa te litice. U slobodnom padu djevojčica je padala 7-8 metara i zaustavila se na nepristupačnom terenu ispod litice.

Kako je prilikom pada, a kako neslužbeno doznajemo izgubila mobitel bilo je poteškoća oko pozivanja u pomoć. Ipak, Hitna pomoć iz Omiša, zajedno sa pripadnicima Hrvatske Gorske službe spašavanja (HGSS) i Vatrogascima došla je na mjesto nesreće, te su ozlijeđenu djevojćicu prevezli na Hitni kirurški prijam (HKP) KBC-a Split.

Kako neslužbeno doznajemo djevojčica nije životno ugrožena, iako ima ozljede glave, nogu i podosta manjih razderotina po tijelu. Prema prvim informacijama djevojčica je prilikom pada zadobila potres mozga i vjerojatan lom noge. No, točna težina njezinih vanjskih ozljeda kao i mogućih unutarnjih ozljeda znati će se tek nakon obavljene kompletne medicinske obrade na HKP-u.

Vrlo je bitna, za njezino zdravstveno stanje, činjenica da djevojčica nakon pada i tijekom prijevoza kolima Hitne pomoći do KBC-a ni u jednom trenutku nije gubila svijest, odnosno bila je kontaktibilna.

O koliko se nepristupačnom terenu radi najbolje govori podatak da su se HGSS-ovci morali osiguravati konopima kako bi došli do unesrećene i kako bi je spustili na siguran teren.

U intervenciji su sudjelovali i vatrogasci iz Dugog rata i Omiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:01