StoryEditorOCM
Dalmacijanova promjena vremena

Početak tjedna donosi vrućine, ali neće dugo trajati: uskoro stiže veliki pad temperatura, pljuskovi i olujno nevrijeme

Piše PSD
14. kolovoza 2017. - 12:47

U ponedjeljak će diljem zemlje biti sunčano, a u unutrašnjosti je povremeno moguća umjerena naoblaka. Vjetar će na kopnu biti većinom slab, donosi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj današnjoj prognozi.

Uz obalu se u prvom dijelu dana očekuje umjerena do jaka bura koja će oslabjeti, dok će prema otvorenom moru sredinom dana zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 26 do 31 °C.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano i danju vrlo toplo i vruće. U prvom dijelu dana puhat će umjerena, ujutro i jaka bura, a poslijepodne će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar, posebice na otvorenom. Najviša dnevna temperatura će biti između 28 i 32 stupnja.

Na južnom Jadranu će biti sunčano, ujutro ponegdje s umjerenom do jakom burom, a poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak. Kao i drugdje na Jadranu more će uglavnom biti umjereno valovito. Najniža temperatura će biti do 24 stupnja, a najviša dnevna oko 30.

Za ponedjeljak su u cijeloj zemlji, bez obzira na vrućine, najavljene uglavnom povoljne biometeorološke prilike. Ipak, u DHMZ-u upozoravaju kako se nastavlja razdoblje toplih noći na Jadranu.

U nastavku tjedna u kopnenim krajevima bit će pretežno sunčano, uz mjestimice kratkotrajnu jutarnju maglu.

Subota u cijelu zemlju donosi novu promjenu vremena s osjetnim padom temperatura, pljuskovima i olujnim nevremenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:57