StoryEditorOCM
Dalmacijaispravka netočnih informacija

Do nestanka struje na Hvaru i Visu došlo zbog mehaničkog kvara, a ne zbog pregaranja kabela

Piše PSD
10. kolovoza 2017. - 23:18

U večernjim satima u srijedu nestalo je električne energije u Hvaru i Visu. Do nestanka struje je došlo zbog mehaničkog kvara, a ne zbog pregaranja kabela, kako smo javili prvi put.

"Netočan je navod da je kvar nastao uslijed preopterećenja sustava već je do prekida opskrbe električnom energijom došlo zbog mehaničkog oštećenja elektroenergetskog kabela prouzročenog djelovanjem građevinske mehanizacije tvrtke iz Splita. Odmah po nastanku kvara, radnici Elektrodalmacije Split izašli su na teren te su u najkraće mogućem roku stigli na Hvar i pristupili popravku oštećenog kabela. Nestanak električne energije je na Visu trajao oko pola sata, dok je jedan manji dio okolice grada Hvara ostao bez električne energije do popravka kabela (u 00:54 sata)", tvrde iz HEP-a.

"Važno je napomenuti da oštećeni kabel može prenijeti i veće količine energije od trenutnih potreba grada Hvara i otoka Visa te da u redovnom pogonu, bez obzira na rekordnu potrošnju, opskrba električnom energijom tih područja nije upitna", kaže HEP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:19