StoryEditorOCM
DalmacijaNEMA VIŠE MILE-LALE

'Kupe se sve stvari bez nadzora!': načelnik Brela oštro se obračunao s 'rezervacijama plaže šugamanima', pogledajte kako to izgleda na djelu

Piše M.Klarić
1. kolovoza 2017. - 14:00

Finila je i ova. Ali kad Nadalina gre leć (pa misli da će je ujutro čekat mjesto na plaži, jer je ostavila šugaman), bome je dočekat neće. Ni mjesto, ni šugaman.

Parafrazirajući stihove Fiamengovog festivalskog hita prenosimo, naime, "objavu rata" načelnika Brela, Stipe Ursića, koji je obznanio kako je konačno stao na kraj debelo uvriježenom bezobrazluku "rezervacije plaže ručnicima".

Pa je tako Ursić, uz opće odobravanje breljanskog puka, na svojoj Facebook stranici napisao sljedeće:

"Dragi Breljani, problem "rezervacije" plaže ručnicima, nešto je što postoji u svakoj općini na Jadranu i u zadnje vrijeme je aktualan u svim medijima. Tom problemu u našoj općini odlučili smo stati na kraj.

Komunalna grupa postavila je 45 tabli duž cijele šetnice. Na svakoj plaži stoji zabrana ostavljanja ručnika bez nadzora i to u periodu od 22 h navečer do 8 h ujutro.

Sve stvari bez nadzora kupe se svakodnevno. Rezultate te akcije možete pogledati na slikama ispod gdje je vidljiva i ura kad je snimljeno. Više nema niti jednog ručnika!" - ponosno je podvukao načelnik.



"Bravo, tako se to radi...", "Načelniče, svaka čast. Meni najljepši dar za rođendan!", "Reda, reda, tako treba" - navodile su stotine oduševljenih Breljana, ali su odmah zaredali s kritikama i pritužbama i na druge krive navade, koje su uzele maha.

"Stipe, ovo je ok. Reda treba biti, ali mislim da su i koncesionari koji iznajmljuju ležaljke također dužni poštivati red. U prilogu jedna foto plaže ujutro u 8 sati (a mogu ih poslati na desetke). Otkud njima pravo da uzurpiraju mjesta i prije nego im stranke dođu?" - upitao je Jozo Staničić.



"Apsolutno se slažem s Vama. Nemaju pravo slagati ležaljke i svi su opomenuti. Često bi se koncesionarili opravdali da slažu ležaljke zbog ručnika. Ali kako nema ručnika, vise neće bit ni slaganja!" - dao je do znanja agilni Ursić i fotodokazom snimio učinak koji je postigao.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 18:51