StoryEditorOCM
Dalmacijanema više labavo

Napokon! Makarani se obračunali s 'uzurpatorima' plaže: pokupili im sve rekvizite kojima su mislili 'rezervirati' mjesto za kupanje

Piše T.S.M.
26. srpnja 2017. - 18:36
plaza_makarska16-200717

Nema više labavo! A bilo je i krajnje vrijeme, dodat ćemo. Grad Makarska odlučio je stati na kraj iritantnoj navici dijela turista da na plažama ostavljaju ručnike, deke, madrace i sličnu 'opremu' ne bi li na taj način sačuvali mjesto za kupanje. Djelatnici Odsjeka komunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske i Makarskog komunalca d.o.o. u srijedu su počistili gradske plaže  - od poluotoka Sv. Petra pa sve do Cvitačke - te tako zorno pokazali svima onima koji ignoriraju upozorenja na pločama postavljenim po plažama (na kojima stoji da je takvo rezerviranje zabranjeno) što će im se dogoditi sa stvarima koje ostave na plaži.


 

- Ovaj problem zadnjih je godina prisutan u brojnim dalmatinskim općinama i gradovima, pa su se mnogi odlučili na uvođenje zabrana. To je prošle godine učinio i Grad Makarska, a prije nekoliko dana učinjen je i korak više postavljanjem ploča s pravilima ponašanja na plaži. Ploče je, na preporuku Grada Makarske, na šest lokacija postavio koncesionar Makarski komunalac d.o.o. Zabranjeno je prema gradskoj Odluci o komunalnom redu - narušavanje javnog reda i mira i uznemiravanje drugih korisnika, onečišćavanje okoliša i opreme u vlasništvu plaže, prodaja hrane, pića, suvenira, unos, postavljanje i korištenje vlastitih ležaljki i suncobrana, postavljanje ručnika i druge plažne opreme, kupanje izvan ograđenog dijela, kampiranje i noćenje, paljenje vatre, bacanje opušaka izvan za to predviđenih posuda, upotreba šampona, sapuna i deterdženata, te dovođenje pasa mačaka i drugih kućnih ljubimaca, a pravila su sada vidljiva u svakom trenutku kupačima na makarskoj plaži - navodi Grad Makarska na službenoj web stranici. 

- Ovakve akcije ćemo provoditi i dalje sve dok bude potrebno, no nadam se da će s vremenom takvih slučajeva biti sve manje. Iako se o ovom problemu dosta pisalo po medijima, mislim da je važno da smo postavili i ploče s pravilima ponašanja tako da svaki kupač može vidjeti što je ono što ne smije raditi na plaži i za što može biti kažnjen. Uvođenje reda na plaži nije nešto što se može postići preko noći, no jest jedan od najvećih prioriteta jer upravo gradska plaža je naš glavni resurs - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić.

Na ovo možemo dodati samo - bravo, Makarani, i završiti s pitanjem za ostala mjesta i gradove: Što se više čeka?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:24