StoryEditorOCM
Dalmacijastotinu vatrogasaca iznad drvenika

Požar na Biokovu ugasila kiša: 'Gorjelo je na izrazito nepristupačnom terenu, ali plamena više nema!'

Piše PSD, Hina
26. srpnja 2017. - 10:41

Novo: Požar koji je u utorak navečer buknuo na Biokovu, u Donjoj vali iznad groblja u Drveniku kod Makarske, ubrzo je i lokaliziran i vatrogasci ga drže pod kontrolom, izvijestio je glavni županijski vatrogasni zapovjednika Dražen Glavina.
Vatra je na Biokovu buknula poslije 22 sata te su na požarište poslane sve operativne snage zone Makarska sa 17 vozila i 83 vatrogasca.

Požar je lociran na teško pristupačnom terenu do kojeg su vatrogasci trebali pješačiti tri sata. Tijekom noći nadgledali su požarište, a lokalizaciji požara pripomogla je i kiša.

"Na terenu više nema vatre ni dima. Puno nam je pomogla kiša. Požar smo cijelu noć nadgledali, a tijekom jutra dio će gasitelja krenuti na vrh kako bi sanirali požarište. Natapat će se i tijekom dana. Ukoliko nam bude potrebna pomoć, pozvat ćemo zračne snage", kazao je za Hinu Dražen Glavina.

Ranije: Tijekom večeri planuo je požar na Biokovu, kod mjesta Drvenik. Kako javlja Dalmacijadanas, na terenu su sva vatrogasna društva makarskog primorja. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je kako je na terenu 100 vatrogasaca, ali obzirom da se radi se o nepristupačnom području koje je trenutno klizavo zbog kiše, svaka akcija može biti opasna... Ipak, pokušat će se pristupiti požarištu i staviti ga pod kontrolu.

– U planini gori malo, do ujutro ćemo vidjeti što učiniti. Oko 20 vatrogasaca uskoro će krenuti planinarskom stazom prema gore – kazao je Glavina za Dalmacijadanas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:21