StoryEditorOCM
Dalmacijakatastrofa

Ministar Božinović objavio prvu procjenu štete od požara koji je poharao Dalmaciju - iznos je ogroman, a još se zbraja...

22. srpnja 2017. - 17:01

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je u subotu ujutro bazu Specijalne jedinice policije u Mravincima, nakon čega je prošao opožarenim područjem Županije splitsko-dalmatinske.

Na njegovu Twitter profilu objavljeno je kako je prema preliminarnoj procjeni šteta 42,4 milijuna kuna. U ukupni iznos nisu uračunate izgorjele šume.
 


Također je objavio da je s lokalnim predstavnicima obišao opožarena područja te je u obilasku iskazao i zahvalnost jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima, istaknuvši da su "pokazali veliku snagu te je zato danas opet došao zahvaliti".

U Žrnovici je svratio do DVD-a gdje se zadržao u kraćem razgovoru s vatrogascima. Nakon toga je produžio prema Tugarima i uključio se na autocestu na izlazu Blato na Cetini. Saznajemo da je put nastavio prema Dubrovniku.
 

 

Požarište nadomak Splita ministar Božinović obišao je već u ponedjeljak zajedno s ministrom obrane Damirom Krstičevićem dok je vatra još bila aktivna na predjelu između Žrnovnice i Strožanca.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:18