StoryEditorOCM
DalmacijaStatus koji dijeli čitava hrvatska

Zbog 12 baklji saziva se izvanredna sjednica Vlade. Split gori, premijera nigdje, a orjunaši ga spašavaju. Vratite se vi na godišnji i Wimbledone, možemo sami

Piše PSD
18. srpnja 2017. - 10:00
kamen_pozar8-170717

Prema grubim procjenama u požaru koji je sinoć zahvatio područje od Splita do Omiša uništeno je više od 4500 hektara, izgorjeli su deseci kuća, razoreno na stotine polja, plastenika, vinograda i maslinika, uništene godine pa i desetljeća truda i rada lokalnog stanovništva.

Uništeno je sve osim duha hrabrih ljudi koji su se u nekoliko sati samoorganizirali i praktički golih ruku stali na put plamenom ognju. Jer, što im je drugo preostalo?

Teško, možda čak i teže od plamenog obruča, palo je nesretnim ljudima Žrnovnice, Sitnog, Mravinaca, Kile i Tugara to što su ostali zaboravljeni. Iz Zagreba se, shvatili su to dok su im plameni jezici udarali u prozore, vatra u Dalmaciji slabo vidi.

Ne čudi stoga bijes na tisuće i tisuće stanovnika Dalmacije upućen odgovornima na Markovom trgu, a sve poruke možda su i najbolje sažete u kratkom Facebook statusu splitskog novinara Bernarda Jurišića kojeg danas dijeli pola Hrvatske.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:23