StoryEditorOCM

Bitka za svaki glas u Starom Gradu

17. lipnja 2017. - 18:11
jelsa_zvijezda3-231215.JPG

Nije gotovo dok izborno povjerenstvo ne kaže da je gotovo - a ono još mora verificirati volju naroda u Starom Gradu na Hvaru.

Tamo su izbori u drugom krugu završili neriješeno - 721: 721 ili u postocima - 48,09: 48,09., pa će se hadezeovka Mihaela Petrić i nezavisni Antonio Škarpa - u nedjelju, po ovim teškim vrućinama; boriti za svaki glas. Samo, tko će ljude po treći put u mjesec dana izvući na birališta? Tko će ih odvojiti od njihovih furešta u doba godine kad imaju priliku raditi i zaraditi?

- Mi računamo da će onih koji će izići na izbore, unatoč tome što na njih idu treći put, biti i više, jer su shvatili da se radi o velikoj borbi i da je svaki glas važan. Mi smo se u tom smislu organizirali i radimo na tome da animiramo naše birače - kaže Mihaela Petrić.

Njeni projekti su uređenje plaže Banj, izgradnja gradskog bazena, infrastrukturno uređenje Poslovne zone “Vrbanj”,  završetak priključenja Staroga Grada na kanalizacijski sustav...
Protukandidat Antonio Škarpa, koji se kandidirao ispred grupe birača, nezavisne liste “Ormoj se”, veli da je svjestan činjenice da biračima izbori više nisu u prvom planu.

- Strah me da su se ljudi umorili, da su siti izbora, pa iz tog razloga nismo imali nikakvih posebnih političkih aktivnosti ovaj tjedan, ali očekujem da će birači ispuniti svoju dužnost. Naše prognoze kažu da će ih u trećem krugu ipak izići preko pedeset posto - veli Škarpa, kojemu je, navodno, za dva sporna listića koja su išla njemu u korist izmaknula pobjeda u prvom krugu.

- Činjenica je da nismo imali svoje promatrače, pa se nismo ni žalili na rezultate izbora, jer, iskreno, nije mi stalo do pobjede na taj način. Neka birači u nedjelju odluče tko je bolji - kaže Škarpa.

Njegovi projekti su strategija razvoja Staroga Grada, poglavito jer se očekuje realizaciju velikog turističkog kompleksa “Four Seasons”, te uređenje kazališne dvorane i zgrade Mlina.

U Gradskom vijeću, podsjetimo, HDZ-u je na svibanjskim izborima pripalo šest mjesta, a Škarpinoj nezavisnoj listi pet, dok je SDP dobio dva mandata.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:19