StoryEditorOCM
Dalmacijagrandiozni projekt

Na Hvaru niče oaza za bogataše? Ovako bi trebale izgledati luksuzne sobe u kojima se noćenje plaća tisuću dolara

Piše JL
14. lipnja 2017. - 01:04
GMD_0398

Dobiju li investitori posljednje dozvole koje im nedostaju, gosti Starog Grada na Hvaru od 2019. godine odmor će provoditi u luksuznom hotelu i vilama branda Four Seasons koji će u hvarskoj uvali Briženica kroz dvije godine otvoriti prvi hrvatski resort, piše Jutarnji list.

Kako će točno izgledati jedna takva hotelska soba odabrani posjetitelji mogli su saznati već u utorak navečer, u jednoj iznajmljenoj hali u Sesvetskom Kraljevcu gdje su investitori i predstavnici Four Seasons sagradili repliku smještaja.

Gradio ju je Strabag, trebalo ima je dva mjeseca i 250 tisuća eura, a soba će u Sesvetskom Kraljevcu ostati i narednih mjeseci gdje će je, u sklopu showrooma, moći razgledati svi zainteresirani.

Velika je 70-ak četvornih metara, u sklopu nje nalazi se i prilično velik walk-in-closet, mramorna kada za dvije osobe, prostrana spavaća soba i terasa koja će, vrlo vjerojatno, u stvarnosti imati pogled na uvalu i more.

Riječ je o projektu izgradnje hotela sa 120 soba i stotinjak vila vrijednom milijardu kuna što je jedna od većih investicija u hrvatski turizam, posebno uzmemo li u obzir da je najveće ovogodišnje ulaganje u turizam, ono u dva Valamarova resorta u Rapcu, iznosilo 500 milijuna kuna.

Ideja za projekt inače je stara gotovo jedno desetljeće jer je, poput mnogih drugih investicija u turizam, putem nailazila na prepreke, ali investitori i brand Four Seasons, po obilasku više destinacija na Jadranu, jednostavno su se na prvu zaljubili u Briženicu i Stari Grad.

"Puno je faktora koji čine dobar hotel kao što su lokacija, arhitektura, dizajn interijera... No, da bi se od dobrog došlo do odličnog, potrebno je napraviti i korak više, a to je ono što pruža Four Seasons. Ta razlika počiva na specifičnom doživljaju jer, iako u Four Seasonsu gosti po noći izdvajaju i preko tisuću dolara, postoje i oni elementi koji su nenaplativi", rekao je Simon Casson, direktor hotelskih operacija Four Seasons za tržište Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Izgradnjom Four Seasonsa za očekivati je da će cijeli otok doživjeti preobrazbu prema luksuznom turizmu, a već sada se najavljuje da će u budućnosti na Hvaru trebati graditi aerodrom jer luksuzni gosti na destinacije nerado putuju trajektima.

Na predstavljanju projekta sudjelovao je i ministar turizma Gari Capelli, ali i predstavnik investitora, fonda Arqaam Capital Dennis Wijsmuller.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:07