StoryEditorOCM
Dalmacijazanimljivo...

Supetarska gradonačelnica, dva Čeha i dva takujina u bračkoj priči s važnom životnom porukom

13. lipnja 2017. - 20:27
takujin

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković u nepunih mjesec dana dva puta se morala baviti - takujinima, reklo bi se u Dalmaciji. Prvi put, tamo početkom svibnja, kada je našla tuđu lisnicu, da bi protekloga vikenda morala u potragu za vlastitom.

Oba puta priča je imala sretan kraj. I oba puta s njezine druge strane našli su se Česi.

- Sjedila sam jedan dan na supetarskoj rivi, ručala i krajičkom oka na jednom zidu vidjela takujin. Kako se radilo o strancu, odmah sam zvala Turističku zajednicu i hotele kako bi pronašli vlasnika.

Nije prošlo ni pola ure od toga kada se jedan momak počeo vrtjeti oko restorana. Napravio je dva-tri đira, a ja sam pogledala fotografiju iz jednog dokumenta i shvatila da je to on, vlasnik novčanika. Prišla sam mu i pitala ga je li možda nešto izgubio, traži li što.

Kada sam mu pokazala novčanik, čovjek je skakao od sreće jer su unutra osim novca bile bankovne kartice, dokumenti... Toliko je bio smušen u taj prvi tren da se tek poslije, nakon nekih desetak minuta, vratio i mene i moju ekipu ponudio pićem i još jednom od srca zahvalio – ispričala nam je gradonačelnica Marković prvu epizodu.

Odužit ću mu se...

Drugi je događaj uslijedio proteklog vikenda, u subotu, kada se Ivana Marković vraćala s puta. Baš u to vrijeme u Supetru se odvijala drama s Janicom Kostelić i akcijom interventne policije.

- Vadila sam torbe iz auta i valjda iz jedne od njih ispao mi je takujin. Shvatila sam to tek kada sam došla doma, prevrnula sve živo, ali ga nigdje nije bilo. Idući dan morala sam službeno na jedan turnir u ragbiju, kada me zove sestra da mi je nađen novčanik.

Našao ga je jedan Čeh, ali kako se nisam odmah mogla vratiti u Supetar, dala mi ga je na telefon. Prije nego što je utvrdio da je takujin stvarno moj, ispitao me je o datumu rođenja, pa zašto na jednom dokumentu stoji prezime Klisović, a ne Marković... Uvjerila sam ga da sam to ja i sve uredno dobila natrag – veli Ivana Marković.

- Prvo što sam pomislila bilo je kako se u životu ipak sve dobro dobrim vrati. Ja sam prvo našla nešto tuđe i vratila, a onda se vratilo meni. Jedino mi je žao što čovjeka nisam počastila pićem, ali dat ću sve od sebe da ga nađem i odužim mu se. Zaslužio je! - poručuje mlada supetarska gradonačelnica i poziva svog dobrotvora da ako ovo pročita, da joj se javi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:14