StoryEditorOCM
Dalmacijamost bez mjesta župana

Blaženko Boban slavi, Bulj izjavljuje: Kampanja je bila prljava!

Piše PSD
5. lipnja 2017. - 00:28
boban_glasovanje2-040617

22:28 - - Ovo je bila bitka Davida protiv Golijata. Nećemo im dati mira u našim zahtjevima za dobrobit Dalmacije i Splitsko-dalmatinske županije. Puno je tema koje ćemo otvoriti. Tražit ćemo i prodaju škode superb koju su kupili da masira župana. Neka za te novce kupe dijagnostički uređaj koji će pomoći u liječenju žena - poručio je Miro Bulj.

- I kako to da zaposlenik Županije radi PR za Blaženka Bobana - pita Mostov kandidat za župana.

21:22 - Nakon 87 posto obrađenih glasačkih mjesta rezultat je: 54,31% Blaženko Boban, 41,78% Miro Bulj.

20:49 - Zadovoljni smo, poglavito kad vidimo velike gradove kao što je moj Sinj gdje sam dobio znatno više glasova od Blaženka Bobana. Rezultati stižu. Mi smo pobjednici zbog toga što Most prvi put ima jaku snagu u Županiji, imamo 10 županijskih vijećnika i sigurno više Županijska skupština neće biti močvara šutnje jednoga kriminalnoga dodjeljivanja koncesija i uništavanja Splitsko-dalmatinske županije - izjavio je Miro Bulj po dasku u splitski izborni stožer Mosta.

Kazao je da je više nego zadovoljan ulaskom u drugi krug u kampanji koja je bila više nego prljava.

- U medijima nije bilo sučeljavanja jer Blaženko Boban nije pristao, bježao je ne znam od čega - kazao je Bulj.

Odgovarajući na pitanje po čemu je kampanja bila prljava, Bulj je rekao:

- Predsjednik Viteškog alkarskog društva je na Facebooku dao podršku Blaženku Bobanu. Nebitno što je on Solinjanin, ja Sinjanin, sramotno je koristiti instituciju Alke, svetinju, nacionalni simbol u tu promidžbu. Danas je bio pritisak i na birače, biračke odbore. Brojne nepravilnosti smo prijavili DIP-u.

Miro Bulj zahvalio je i svima koji su mu dali glas.

- Imamo 77 županijskih vijećnika u Hrvatskoj, u prošlom mandatu imali smo samo 4. To je naš uspjeh - rekao je Bulj.

Kovačić: Kampanje nije ni bilo

- Po neslužbenim rezultatima vodi g. Boban, ali dobar je i rezultat Mira Bulja. Pričekajmo konačne rezultate pa ćemo čestitati pobjedniku - kazao je Ivan Kovačić, kandidat za zamjenika župana. 

Na upit o kampanji, kaže da je imao doživljaj da kampanje nije ni bilo.

- Nigdje pa ni na televizijama nije bilo sučeljavanja koja bi bila službena kao da je svima bilo u interesu da se udje u letargiju i u Hrvatskoj izađe malo birača na izbore - smatra Kovačić.

Na naš upit hoće li biti parlamentarnih izbora najesen, Kovačić je rekao:

- S obzirom da je HDZ na ovim lokalnim izborima pokazao značajno dobar rezultat, mislim da će premijer Plenković uspiti sastaviti većinu, ne znam s kim, neću prejudicirati - kazao je Ivan Kovačić.

20:33 - DIP je u 20 sati počeo objavljivati prve neslužbene rezultate drugog kruga lokalnih izbora. 

Utrka za mjesto splitsko-dalmatinskog župana u početku je bila neizvjesna, ali nakon 54 posto obrađenih glasačkih mjesta rezultat je: 54,34% Blaženko Boban, 41,45% Miro Bulj.

Glasovalo je 35,88 posto birača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:21