StoryEditorOCM
DalmacijaRETRO PLAŽA JE TOTALNI HIT

Zar ih nije milina vidjeti? Kad se vrijedne Solinjanke uhvate grablji i lopate, od legendarne Mramorne dobit ćete Monte Carlo!

3. lipnja 2017. - 14:41

Otkako su članovi Građanske inicijative “Mramorna, plaža mog djetinjstva” prije dvije godine pokrenuli uređenje nekad superpopularne solinske plaže, akcija se nastavlja.

Tako je Udruga "Život" iz Svetog Kaja u suradnji s nacionalnom tvrtkom "Ina", a posredstvom njihova natječaja "Zeleni pojas", dobila 28.000 kuna za oplemenjivanje okoliša plaže u blizini ušća rijeke Jadro. Kupljeni su tako oleandri, grmovi i tamarisi koji će krasiti Mramornu, a kasnije i stvarati hlad.

Sadnja biljaka će se, prema riječima Silvije Hrstić, predsjednice "Života", nastaviti kroz još jednu radnu akciju, koja će se održati u subotu 10. lipnja s početkom u 8 sati. Današnjem projektu su se pridružili građani Solina, članovi Udruge branitelja "Sveti Kajo" i spomenute Građanske inicijative, Mjesni odbor Sveti Kajo, te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava "Solin" i "Vranjic", napominje naša sugovornica.

Sezona je otvorena

I “Cemex Hrvatska” ponovno se uključio u uređenje plaže kupnjom sadnog materijala, poručuje Hrstić, te dodaje kako su prošle godine iz te tvrtke donirali žalo.

– Drago mi je da naša udruga “Život” može na bilo koji način pomoći lokalnoj zajednici, kao što je i ovo uređenje okoliša. Zahvaljujemo svim volonterima koji su se danas odazvalii i izdvojili svoje vrijeme za uljepšavanje ovog dijela našega grada – kaže Silvija Hrstić i napominje kako je udruzi iz programa “Zeleni pojas” odobreno 28.000 kuna od maksimalnih 30.000, a udruga sudjeluje još s 20 posto vlastitih sredstava.

Naravno, nakon sadnje po jakome suncu, uslIjedila je marenda, a neki su osvježenje potražili i u kupanju, te igrama na žalu plićaka na najistočnijoj točki Kaštelanskog zaljeva. Sezona na Mramornoj je, dakle - otvorena!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:32