StoryEditorOCM
Dalmacijapuževim korakom do cilja

Šok i nevjerica u Kaštelima: nakon 12 godina i potrošenih 500 milijuna kuna konačno završena najprometnija cesta u državi; Od Splita do Trogira u četiri trake!

2. lipnja 2017. - 15:46

Izgradnji tzv. brze ceste kroz Kaštela, koja se gradila u nekoliko faza, napokon je došao kraj. Danas su u Kaštel Lukšiću direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić i Državni tajnik za infrastruktru Tomislav Mihotić cestu službeno pustili u promet.

Od danas se, kako je kazao Škorić, ovom dionicom prometuje bez ikakvih ograničenja.

- Još 2006. godine započela je izgradnja ove ceste od Solina do Planog. Vrijednost projekta izgradnje zadnje poddionice Gomilica-Stari iznosila je 147 milijuna kuna, od čega je 60 milijuna bespovratnih sredstava Ministarstva mora i infrastrukture, dok je cijela cesta u dužini od 15 kilometara stajala 430 milijuna kuna bez PDV-a. Cijeli posao bio je znatno zahtjevan, dionica se gradila u četiri faze kroz izrazito gust promet od 25 tisuća vozila na dan, a jednako tako veliki problemi bili su i kod imovinsko pravnih odnosa - kazao je Škorić, dok je Tomislav Mihotić dodao kako se dalje kreće u rješavanje solinske širine za koju kreće projektiranje, te izgradnja nekoliko rampi na splitskoj zaobilaznici.

Nakon toga, obećao je Mihotić kreće realizacija izgradnje ceste prema Omišu, iza Pelješkog mosta, najvećeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović dodao je kako će izgradnja nove ceste zasigurno pridonjeti većoj sigurnosti kako pješaka, tako i vozača. Od solina do Planog izgrađeno je 15 kilometara ceste, i osam kilometara zamjenskih cesta.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:26