StoryEditorOCM
Dalmacija24. po redu

Domaća janjetina, odojci i borbe bikova: u Radošiću desetak tisuća posjetitelja pratilo seosku bikijadu

28. svibnja 2017. - 23:01

Bilo ljudska, bilo životinjska, snaga se danas na 24. Seoskoj bikijadi u Radošiću odmjeravala na svakom koraku. Natjecatelji u brojnim seoskim disciplinama, starim tradicijskim sportovima, bikovi u radošićkoj areni, njih dvadesetak, samo je dio onoga što je jučer u Radošiću imalo priliku gledati desetak tisuća posjetitelja koji su mogli uživati u domaćoj janjetini i odojku, a oni nešto slabijeg takujina u ćevapima.



Već u rano nedjeljno jutro u natjecateljski dio radošićke arene stupili su superfinalisti u disciplinama bacanja kamena s ramena, gdje je konkurenciju za gotovo dva metra prešišao Velibor Lučić iz Vrbovca, dok je u skakanju u dalj s mjesta pobjedu odnio Anton Šaškor skočivši 2,62 metra, četiri centimetra više od drugoplasiranog Velibora Lučića.

Luka Šaškor najspretniji je bio u borbi na gredi, dok je u potezanju klipa "vitez bez premca" Davor Jokić iz Viteza pomeo konkurenciju i u finalu pobijedio rezultatom 2:0.



Najzanimljiviji okršaji svakako su bili u obaranju ruke, gdje je nastupilo osam natjecatelja, od kojih su najveću snagu, ali i tehniku pokazali Ivan Čarić iz Brnaza i Nikola Tanfara. Čarićeva žila bila je jača pa je u Brnaze ponio pršut kao nagradu za najboljeg, dok je u ženskoj konkurenciji Splićanka Tamara Ilović rezultatom 2:0 pobijedila Francuskinju Cathy Paradios.



Ojkalo se i ove godine kod Škopljanaca u Radošiću, koji su ove godine prvi put bili u ulozi "gostiju" jer su organizaciju Bikijade prepustili Marku Iviću, velikom zaljubljeniku u bikove.

I ove godine ovacije mnogobrojne publike izazvali su konopaši, koji su po jednoj ekipi težili i više od tone.



Sve u svemu, Radošić je i ove nedjelje bio mjesto natjecateljskog duha, iz kojega su pred mrak, u prijateljskom duhu, svi otišli sretni i zadovoljni.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:51