StoryEditorOCM
DalmacijaPrognoza

Pošteno nas je 'opralo', ali Vakula najavljuje prvi val vrućine: evo kakvo vrijeme Dalmaciju očekuje za vikend i sljedeći tjedan

Piše PSD
25. svibnja 2017. - 12:29

Promjenjivo razdoblje koje nam je donijelo kišu i grmljavinu polako se, ali sigurno udaljava. Od vikenda slijede zamjetno stabilniji i topliji dani, u sljedećem tjednu u mnogim mjestima ove godine i prvi vrući, s najvišom temperaturom zraka 30°C, pa i malo višom, poručuje Vakula u prognozi HRT-a

Danas će doduše još ponegdje biti kiše, a temperature na Jadranu će se kretati od 20 do 24°C unatoč buri i tramontani, ponegdje i s olujnim udarima.

Sutra nas očekuje još više sunca, ali je u unutrašnjosti Dalmacije još moguća i kiša, a za vikend pretežno sunčano i još toplije, uz najčešću najvišu temperatura zraka i na kopnu i na moru oko 26°C.

U prvoj polovici sljedećega tjedna, uz južinu i dodatni dotok još toplijeg zraka, temperature će porasti do 30°C, pa i više, dok će temperatura mora biti oko 20°C.

Posljednjih tjedan dana svibnja diljem će Hrvatske pridonijeti povećanju pozitivnog odstupanja srednje mjesečne temperature zraka pa nas očekuje 'toplo', a ponegdje i 'vrlo toplo' vrijeme unatoč povremenih prodora hladnijeg zraka. 

Prognoze za ljetne mjesece i dalje su postojane u prilično velikoj vjerojatnosti nastavka iznadprosječno visoke temperature zraka, osobito za srpanj i kolovoz, piše HRT.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:08