StoryEditorOCM
Dalmacijaima li sunca?

Sljedećih nekoliko dana stižu obilna kiša i olujno jugo, ali evo kakvo vrijeme nas očekuje na Praznik rada!

Piše PSD
27. travnja 2017. - 10:01

Pad tlaka, jako, ponegdje i olujno jugo i jugozapadni vjetar, valovito more, te nepovoljne biometeorološke prilike obilježit će i četvrtak, tijekom kojeg će kiša biti sve češća. Još kišovitije, uz munje i gromove u većini će Hrvatske biti u petak, u dijelu Hrvatske osjetno svježiji od iznadprosječno toplog četvrtka. Tijekom vikenda smirivanje vremena, a u nedjelju i na Praznik rada sunčanije i toplije, povoljno za aktivnosti na otvorenome, piše HRT.

Toplije, uz jutarnju temperaturu od 12 do 16 °C, te poslijepodnevnu oko 20 °C, bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, uz promjenljivu naoblaku, te uglavnom u drugim dijelu dana povremenu kišu i grmljavinu. Jugo će i dalje biti jako i vrlo jako s olujnim udarima, a more valovito i jače valovito.

Podjednako vjetrovito bit će i na jugu Hrvatske, gdje će veći dio dana biti suho, osobito na krajnjem jugu. Najniža temperatura zraka oko 15 °C, a najviša od 18 do 22 °C.

U petak će kiša većinom biti obilnija, praćena munjama i gromovima, a jugo će slabjeti i najprije na sjevernom dijelu okrenuti na zapadnjak, uz osvježenje. U subotu u Dalmaciji još mjestimice kiša, a na sjevernom će Jadranu biti više sunčana vremena, uz mjestimice jaku buru.

U nedjelju pretežno sunčano i danju toplije uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:40