StoryEditorOCM
Dalmacijapljuskovi i grmljavina

U ovom tjednu nam stižu više temperature, ali i olujno jugo, a evo kakvo nas vrijeme očekuje za Praznik rada!

Piše PSD
25. travnja 2017. - 11:14

I u ovome će tjednu biti promjenljivo, ali i osjetno toplije nego u prošlome tjednu, uz najprije južinu i iznadprosječnu toplinu, za vikend, ponegdje već i od petka ponovno svježinu.

Podjednako toplo, pa i malo toplije bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, uz najprije slabo, zatim i umjereno i jako jugo, na udare mjestimice i olujno, piše HRT.

Premda će biti barem djelomice sunčano, uz više sunčana vremena na moru, ne može se jamčiti i sasvim suho, posebice ne u unutrašnjosti. No, kiše, ako je i gdje uopće bude, neće biti ni dugotrajna ni obilna. 

Igra oblaka i sunca, uz jačanje juga, nastavit će se i na jugu Hrvatske, gdje je također moguća mjestimična kratkotrajna kiša. Jutarnja će temperatura biti od 9 do 14 °C, a dnevna od 18 do 20 °C.

Na većem dijelu Jadrana će tijekom petka osvježiti. No, do tada će vrijeme biti po jugu, većinom umjerenom i jakom, ponegdje i olujnom, ne samo na udare.

Bit će i sunčanih razdoblja i promjenljive naoblake, pri čemu će kiše u srijedu biti uglavnom na riječkom području, a u četvrtak i petak posvuda, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova i grmljavine.

Tijekom prazničnog produljenog vikenda atmosfera će se stabilizirati - tlak zraka će rasti, oborina će još ponegdje biti uglavnom u relativno svježu subotu, oblaci će se razilaziti pa će u nedjelju i ponedjeljak u većini Hrvatske prevladavati sunčano, uz ponovni porast dnevne temperature zraka, ali i uz većinom relativno hladna jutra, tijekom kojih je ponegdje ponovno moguć mraz, posebice u gorju, piše HRT.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:19