StoryEditorOCM
Dalmacijaupravni nadzor otkrio

Poništena koncesija za Zlatni rat! Utvrđene brojne nepravilnosti, prekršen niz zakona

24. travnja 2017. - 20:07
Zlatni_rat_Akcija_Mladih-0165-1

Stručno povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nakon upravnog nadzora donijelo je odluku o poništenju dodjele koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu, zbog povreda nekoliko zakona, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva.

Veliki obrat u bitci za Zlatni rat: tvrtka Sport B odustala od koncesije za najljepšu hrvatsku plažu!

Odluku da se od 1. siječnja 2018. koncesija na 15 godina za "Zlatni rat" dodijeli tvrtki Sport B d.o.o. donijela je prošli tjedan, nakon provedenog natječaja, Skupština Splitsko-dalmatinske županije, što je izazvalo burne reakcije i prosvjede Boljana koji zahtjevaju zadržavanje plaže u rukama lokalne zajednice.

Nakon toga, premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da žurno provede upravni nadzor nad dodjelom koncesije.

Kako se ističe u današnjem priopćenju, "Stručno povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provelo je upravni nadzor nad postupkom dodjele koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu.  

Nakon nadzora Ministarstva doneseno je rješenje kojim se poništava Odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja, o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu".

"Nakon pregledane cjelokupne dokumentacije", ističu iz Ministarstva, "Povjerenstvo je utvrdilo povrede Zakona o javnoj nabavi, Zakona o koncesijama i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama".

Također, "nadzorom je utvrđeno da nije ispoštovan Zakonom propisan krajnji rok za dostavu ponuda, a informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na isti način.

Povjerenstvo je utvrdilo i da je Županijska skupština svoju Odluku temeljila na nalazu i mišljenju stručnog tijela donesenoj na nezakonit način jer je stručno tijelo o istome predmetu donijelo dva kontradiktorna mišljenja, a pored navedenog, Odluka je  donesena  bez prethodne suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike", zaključuju iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:47