StoryEditorOCM
DalmacijaISPRAVKE NETOČNIH NAVODA

Inspekcija izašla na teren, te je naložila obustavu radova i uklanjanje bespravne gradnje

Piše PSD
22. travnja 2017. - 22:53
petrovic00

Poštovani,

U svezi članka "Zašto se Kuščević i Butković boje kontroverznog poduzetnika?", objavljenog na mrežnim stranicama Slobodne Dalmacije 22. travnja 2017. godine, novinara Vladimira Matijanića, a u kojem su navedene pretpostavke i netočne činjenice, u cilju istinitog informiranja javnosti, očitujemo se kako slijedi:

Činjenica je kako je građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja izašla na teren, utvrdila kako se građevinski radovi izvode bez potrebnih akata za gradnju te je naložila obustavu radova i uklanjanje bespravne gradnje

Naknadnim nadzorom građevinske inspekcije je utvrđeno kako investitor objekt nije uklonio te je nastavio s radovima nakon čega mu je građevinski inspektor, sukladno zakonskim odredbama, izrekao dvije novčane kazne, jedna u iznosu od 10.000,00 kn, a druga od 20.000,00 kn kojima se investitora prisiljava na prestanak radova i uklanjanje objekta.

Naime, zakon nalaže da se prije pristupanja uklanjanju objekta od strane građevinske inspekcije investitoru izrekne 6 novčanih kazni (prva od 10.000,00 kn i zadnja od 60.000,00 kn) kojima ga se prisiljava na uklanjanje bespravnog objekta. Ukoliko i nakon šeste kazne investitor ne ukloni objekt tek tada inspekcija može pristupiti uklanjanju objekta putem treće osobe.

U ovom slučaju građevinska inspekcija je promptno reagirala i u skladu sa zakonom, a sve u cilju zaštite prostora i spriječavanja bespravne gradnje.

Također, napominjemo kako odgovore na vaše medijske upite ne daje, kako novinar u članku navodi "Kuščevićeva ekipa" već Samostalna služba za odnose s javnošću koja transparetno i u zakonskom roku odgovara na vaše upite, a koje vi često samo djelomično prenosite i proizvoljno interpretirate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:16