StoryEditorOCM
Dalmacijasvečana sjednica

Dodijeljene nagrade Splitsko-dalmatinske županije: 'Ovo je snažan poticaj da se vrelo znanja i dalje snažno razvija'

21. travnja 2017. - 20:05
svecanost_zupanija1-210417

- Hvala vam na priznanjima, hvala i onima koji su nas predložili, a posebno me raduje što su čak tri laureata znanstvenici, te što ste prepoznali i rad Sveučilišta Split. To je izraz vrednovanja znanosti i obrazovanja, snažan poticaj da se to splitsko-dalmatinsko vrelo znanja i inovacija, i dalje snažno razvija – zahvalio se akademik Davorin Rudolf, u ime svih nagrađenih na svečanom obilježavanju dana Splitsko-dalmatinske županije, gdje se već tradicionalno uručuju i nagrade zaslužnima za izuzetne doprinose u raznim segmentima bitne za prosperitet prostorno najveće hrvatske županije.

Akademik Rudolf, je naime, kao i prof. dr.sc. Borben Uglešić, ugledni psihijatar te Ivan Šimunović, poduzetnik sa Brača, dobitnik nagrade SDŽ za životno djelo koje im je uručio župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja. 

Na svečanosti u splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, brojni uzvanici pozdravili su i ostale ovogodišnje laureate, dobitnike pojedinačnih nagrada: medicinsku sestru Mariju Županović, dr.sc. Stanislava Piplovića, Antu Omazića, Ivana Jakšića i Petra Buljevića, kojima je nagrade uručio Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine u proteklom sazivu. 

Skupne nagrade dodijelio je Vice Oršulić, predsjednik Odbora za javna priznanja SDŽ u proteklom sazivu i to: Udrugi veterana Domovinskog rata 114. brigade HV koju je primio predsjednik Ante Banović Krilnik, te Sveučilištu u Splitu koje je primio prorektor Boris Maleš, kao i Sportskoj sekciji liječnici tenisači Hrvatskog liječničkog zbora-Podružnica Split koju je preuzeo prof. dr. Ante Punda. 

Skupnom županijskom nagradom mogu se pohvaliti i članovi Ronilačkog-ekološkog kluba HVIDR-a Split koju je preuzeo predsjednik Kamilo Čuljak, te Kulturno umjetnička udruga sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog, a nagradu je uručena predsjednici Mladenki Gruici. 

Ujedno je članica Tea kwon-do kluba Imotski Matea Kolovrat, od župana Ževrnje dobila povelju SDŽ za osvojeno svjetsko zlato na prvenstvu osoba s oštećenjem sluha.

- Čestitam našim dobitnicima koji su svojim predanim radom zaslužili i ovo priznanje. Hvala kolegama vijećnicama i vijećnicima, te svim županijskim službama na ove protekle četiri godine – kratko je u svom govoru uputio zahvalu čelnik Županijske skupštine sada već u proteklom sazivu Petroslav Sapunar (HGS), dok je župan Zlatko Ževrnja (HDZ) istaknuo brojne projekte na kojima se radilo, gradilo, planirano i ulagalo.

U prigodnom svečarskom programu sudjelovala je ženska klapa Ventula, te Mladenka Gruica i Mandolinski orkestar „Dalmacije“ iz Dugog Rata, kao i sinjski Alkari i kliški Uskoci. 

Donacija Domu zdravlja Supetar

Brački poduzetnik Ivan Šimunović, koji je poslovno carstvo izgradio u Novom Zelandu a svom rodnom otoku se vratio 2011. godine, novčani dio nagrade SDŽ poklanja Domu zdravlja Supetar.

- Doniram cijeli novac za potrebe zdravstva. Dogovorit ću se sa ravnateljem što im je potrebno, koji aparat, te ću i dodati još sredstava za kupnju istog – skromno nam je otkrio 83-godišnji Šimunović, koji i dalje ulaže u rodni Brač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:12