StoryEditorOCM
DalmacijaVremenska prognoza

Na Jadranu danas jugo, kiša, munje i gromovi: evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Piše PSD
5. travnja 2017. - 10:13

Nakon u većini Hrvatske rekordno toplih tjedan dana na kraju ožujka i početku travnja, te još duljeg razdoblja suše - slijedi nam promjenljivo i svježije razdoblje, uz sporadičnu kišu, uglavnom u malim količinama. Iz oblaka koji će se nadmetati sa suncem bit će i munje i gromova, ali ne zadugo. Već za vikend ponovno će biti stabilnije, sunčanije i toplije, idealno za kojekakve izlete, proslave, procesije...

Na jugu Jadrana danas će prevladavati nestabilno. Slabo do umjereno jugo prevladavat će na jugu, a prema sjeveru će najprije biti juga i istočnjaka, zatim jugozapadnjaka, ponegdje i sjeverozapadnjaka. Jutarnja će temperatura zraka biti od 10 do 12 °C, a poslijepodnevna uglavnom 16 ili 17 °C.

Podjednako toplo, uz sporadičnu povremenu kišu, pa i munje i gromove, bit će i u unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu, gdje će more također, kao i na sjeveru, biti mirno ili malo valovito, a vidljivost ponegdje može biti smanjena zbog sumaglice.

U istočnoj će Hrvatskoj srijeda biti promjenljiva, uz povremenu mjestimičnu kišu, a moguća je i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 6 do 8 °C, a najviša poslijepodnevna oko 17 °C.

Premda uz sličnu temperaturu i vremenske pojave, u središnjoj će Hrvatskoj osjećaj hladnoće vjerojatno biti izraženiji nego na istoku zbog češćeg i malo jačeg sjeveroistočnog vjetra.

I na sjevernom će Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj biti hladnije nego početkom tjedna, te promjenljivo i nestabilno. Kiša i grmljavina mogući su gotovo posvuda, ali vjerojatno neće biti tako česti. Štoviše, ponegdje će i sasvim izostati. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 5 do 9 °C, uz more 10 do 12 °C, a najviša oko 18 °C, u gorju 13 do 15 °C.

I u četvrtak na Jadranu još promjenljivo, u mnogim mjestima uz uglavnom kratkotrajnu kišu, te uz jačanje bure i sjeverozapadnog vjetra, koji će osobito u petak biti i jak, na udare mjestimice vjerojatno i olujan, osobito na otvorenome moru. Dnevna temperatura zraka malo će se mijenjati, ali će jutra biti svježija od prošlih.

I na kopnu će sljedećih dana biti svježije, uz povremenu mjestimičnu kišu u četvrtak, uglavnom u istočnim krajevima još i u petak, samo rijetko i subotu, kada će, uz više sunčanog vremena, dnevna temperatura zraka ponovno biti u porastu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:19