StoryEditorOCM
Dalmacijagori borovina

U pet požara na širem splitskom području izgorjelo stotinjak hektara

31. ožujka 2017. - 12:31
spaljivanje_korova4-270317

Oko stotinjak hektara trave, makije, borove šume, česmine i niskog raslinja izgorjelo je u četvrtak u pet požara koji su buknuli na širem splitskom području, doznaje se u petak ujutro od vatrogasaca.

Prvi požar je izbio u Dugobabama rano ujutro u ubrzo je ugašen. Izgorjelo je 25 hektara trave i makije. Vatru je gasilo šest vatrogasaca DVD Zagore s dva vozila.

Gorjelo je i na Braču u Podhumu Dolac gdje se pedeset vatrogasaca iz Supetra, Bola, Milne i Selca borilo kako bi spasili borovu šumu, česminu i nisko raslinje. Oko 13 sati su im u pomoć priskočila dva kanadera, koji su teren napustili oko 15 sati. Požar je lokaliziran u 16 sati, a opožareno je 55 hektara.

Na području Donjeg Prološca su zabilježena dva požara, jedan u Petričevićima oko 12,30 sati, gdje je izgorjelo četiri hektara borove šume, a malo kasnije i u Dolića Dragi, gdje su opožarena dva hektra trave, raslinja i borove šume.

Posljednji požar u četvrtak je izbio oko 19 sati u Žrnovnici. Gorjela je trava koju su za sat vremena ugasila četvorica vatrogasca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:25