StoryEditorOCM
DalmacijaOČEVIM STOPAMA

Hloverka najavila kandidaturu za gradonačelnicu Makarske: Očekivala sam da će me u svoje redove pozvati suradnici mog pokojnog oca, ali HDZ me ne želi

Piše Nina Glučina
19. ožujka 2017. - 15:20

Opraštam se od novinarstva i vraćam se u rodnu Makarsku, koju ću ponovno učiniti gradom... – ovim je riječima Hloverka Novak Srzić na konferenciji za novinare održanoj u dvorani makarskog Vatrogasnog doma najavila i potvrdila svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnice Makarske u ime HSLS-a.

Nakon brojnih novinarskih nagađanja posljednjih dana vezanih uz njezinu moguću kandidaturu na lokalnim izborima, Novak Srzić je obrazložila zašto se toliko čekalo da donese odluku, ali i što ju je potaknulo na to da pozitivno odgovori na poziv članova HSLS-a.

– Kad sam medijski javno izjavila da razmišljam o kandidaturi za gradonačelnicu Makarske, očekivala sam da će me u svoje redove pozvati najbliži suradnici mojeg pokojnog oca Ante Novaka, jednog od najboljih makarskih gradonačelnika. Međutim, lokalni HDZ je interesna skupina koja me nije htjela i u koju se nisam uklapala – iskreno je pred kolegama novinarima rekla Hloverka Novak Srzić, koja je, međutim, zahvalna što je HSLS u njoj prepoznao osobu koja je nova na političkoj sceni i nova snaga za promjene koje su nužne u Makarskoj.

Tako je, iako ne ide sa strankom pokojnog oca, najavila da će s HSLS-om nastaviti ondje gdje je otac Ante stao i realizirati projekte koje nije završio.

Pa je tako obećala da će u Makarsku dovesti kino i kazalište, vratiti laboratorij i Porin, otvoriti dugo obećavani kulturni centar i grad učiniti boljim.

– Mnogi su me pitali što mi to treba i čemu kandidatura. Odgovorila sam im da to radim jer želim živjeti u Makarskoj. U Zagrebu sam sve napravila u svojoj karijeri, a ovdje sam se rodila, završila školu, rodila djecu, izgradila kuću i na kraju kupila grob, i tu se želim vratiti. Želim živjeti u svojoj rodnoj Makarskoj, ali ne u ovakvoj, nego u boljoj, koja će imati sve ono što sada nema – veli Novak Srzić, koja je obećala da će strateški brojnim projektima Makarsku podignuti kao destinaciju.

Hrvatska socijalno-liberalna stranka sazvala je konferenciju u povodu obnoviteljske skupštine HSLS-a u Makarskoj i izbora novog vodstva.

Osim kandidatkinje za gradonačelnicu, predstavili su i novog predsjednika Jakova Bilića i njegova zamjenika Juru Pribisalića, inače gradskog vijećnika HSS-a.

– Nakon dužeg vremena HSLS je ponovno u Makarskoj i nadam se da ćemo obilježiti ovo iduće razdoblje u gradu. Imamo vrlo velike izglede i potencijal za osvajanje mandata u Gradskom vijeću, a nadam se i vrlo ozbiljnog kandidata koji će pomutiti planove i lijevima i desnima, koji jako dobro surađuju i koji se ustvari mijenjaju kao vojnici na straži – rekao je Branko Radačić, povjerenik HSLS-a za Makarsku, te dodao da će izborom Hloverke Novak Srzić za svojega kandidata za gradonačelničku fotelju poremetiti sklad i mir koji vlada između dvije najjače stranke u Makarskoj. Nadaju se, naravno, pobjedi na ovim izborima, a Novak Srzić napominje da vjeruje u svoju pobjedu, i to već u prvom krugu izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:15