StoryEditorOCM
DalmacijaIZABRALI NAJPOVOLJNIJEG

Dugoratski skandal s laptopima ide dalje: osim što ih nisu koristili, načelnik je otkrio i da su kupljeni kod brata zaposlenice Općine

9. ožujka 2017. - 17:50
tina_laptop1-280217

Taman kad se činilo da je nedavni aktualni sat na kojemu su članovi Općinskog vijeća Dugog Rata iznijeli svoju stranu priče o laptopima označio i kraj priče o samodarivanju, uzburkane vode izbacile su na površinu novu informaciju.

Laptopi su, podsjetimo, kupljeni općinskim novcem, vijećnicima su dani na korištenje do kraja mandata, a potom i u trajno vlasništvo, s tim da su na aktualnom satu demantirali kako su neki od njih svoj laptop navodno već i prodali.

Prema novoj, nama dostupnoj informaciji, 17 laptopa, ukupno vrijednih 54.249,98 kuna, kupljeno je u Omišu u "Tina shopu", u vlasništvu Filipa Jurjevića, čija je sestra zaposlenica Općine Dugi Rat.

- Je, istina je, ali mi smo tražili tri ponude s istim tehničkim karakteristikama i uzeli najpovoljniju – glasio je odgovor dugoratskog načelnika Jerka Roglića na naš upit je li informacija kojom raspolažemo točna.

– Zaposlenica je, nije pročelnica, obična je službenica i ni na koji način ne utječe na odluku – objasnio je te dodao:

– Nema u tome ništa sporno. Zadužio sam jednog vijećnika da pronađe tri firme koje se bave prodajom laptopa i da izabere najpovoljniju, ja se u to nisam ni miješao.

Budući da se u informaciji navodi tvrtka i ime njezina vlasnika, u Omišu smo potražili i Filipa Jurjevića. Pokazalo se da "Tina shop" radi dvokratno, pa je u podne dućan bio zatvoren, što će reći da smo "poljubili vrata". Primijetio nas je, međutim, mlađi muškarac iz autopraonice smještene tik uz "Tina shop", kojem smo objasnili da tražimo Filipovića.

– Šta je sad skrivio? – našalio se.

– Prodao laptope Općini – prihvatili smo šalu i zamolili ga broj Filipovićeva mobitela.

Ne budi lijen, naš je iznenadni sugovornik nazvao Filipovića i prenio mu to.

– Traže te novinari "Slobodne" sa veeeelikim fotoaparatom, a traže i tvoj broj mobitela – oću li im dat? – čuli smo i mi kako pita.

– Žao mi je, ništa od broja – ubrzo smo dobili odgovor, zahvalili na dobroj volji da nam pomogne i otišli neobavljena posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:01