StoryEditorOCM
DalmacijaPOKLADE

Sinjani 'otrali običaj': Krnje pošteno osuđen na smrt javnim spaljivanjem

28. veljače 2017. - 23:06
IMG_3889.JPG

I ovoga pokladnog utorka Sinjani su "otrali običaj". U organizaciji Krnjevalske udruge Sinj održana je tradicionalna karnevalska fešta na čijoj se završnici na popularnoj Pijaci okupilo između dvije i tri tisuće znatiželjnih građana.

Kroz proteklih godinu dana u gradu alkara za sve nedaće krivo je neizglasavanje gradskog proračuna za 2017. godinu pa je i ovogodišnji Krnje bio utjelovljen u taj nedostajući najvažniji gradski dokument, a radi čega je Sinj dobio povjerenika Vlade. Zbog toga je Krnje pošteno osuđen na smrt javnim spaljivanjem uz pjesmu "Neka njega vatra pali, odnili ga crn i đavli, kriv je za sve što nam fali...".

Poštena unaprijed poznata presuda uredno je izvršena na licu mjesta. Tim činom jednomjesečna krnjevalska vlast vratila je ključeve grada vladinom povjereniku Igoru Vidalini jer, kazali su, što će im ključevi kad im je blagajna prazna.

Prije završne fešte na Pijaci umaškarana povorka s Krnjom uz pratnju glazbe prodefilirala je ulicama Sinja. U utorak navečer u hotelu Alkar poslije dugo godina održan je maskembal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:19