StoryEditorOCM
Dalmacijaobitelj iznad politike

Plenkovićev ujak izlazi na izbore u Makarskoj: Ako mi nećak kaže 'barba, nemoj', neću ić kontra HDZ-a. On mi je sve, ja sam ga odgajao...

Piše Nina Glučina
22. veljače 2017. - 18:50
marko_raos5-210217

I u Makarskoj je sve već duže vrijeme u znaku lokalnih izbora, a osim Jure Brkana iTonćija Bilića, kandidata za gradonačelnika u ime HDZ-a i SDP-a, te Ivana Šimića, kandidata Živog zida, pojavila su se i neka nova zanimljiva imena.

Jedno od njih je Hloverka Novak-Srzić, koja je ponudu za lokalne izbore dobila od HSLS-a, čiji je ogranak u Makarskoj u osnivanju, a drugo ime je Marko Raos, ujak premijera Andreja Plenkovića i predsjednika HDZ-a, koji bi navodno na izbore u Makarskoj trebao ići kao nezavisni kandidat.

Za Hloverku Novak-Srzić, čiji je pokojni otacAnte Novak bio makarski gradonačelnik, zanimljivo je i to što je prije nekoliko dana dobila sudski spor s HRT-om, zbog otkaza od strane tadašnje uprave HRT-a u proljeće 2015. godine nakon istupa u javnosti, u kojima je izrazila nezadovoljstvo prijenosom inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i komentarima voditeljice Elizabete Gojan.

Pa je moguće i da Novak-Srzić ne ide na lokalne izbore, nego da se vrati na HRT. Telefonski smo pokušali stupiti u kontakt s njom, međutim, bila je na sastanku pa nam do zaključenja broja to nije uspjelo.

'On mi je sve'

Za razliku od Hloverke Novak-Srzić, konkretne odgovore o mogućoj kandidaturi na lokalnim izborima uspjeli smo dobiti od Raosa.

Rekao nam je da još uvijek nije odlučio hoće li se kandidirati za gradonačelnika na lokalnim izborima u Makarskoj, ali ako se kandidira, planira ići kao nezavisni kandidat.

Kako to da ćete, budući da ste ujak premijera Plenkovića, ići kao nezavisni kandidat? 

- Moj nećak je predsjednik HDZ-a, a ja nisam ni član njegove stranke. Pa kako bih onda uopće mogao ići u ime HDZ-a na izbore. Još uvijek nisam odlučio idem li na izbore ili ne, jer i bez politike imam dosta svog posla. Ja sam svog nećaka Andreja odgajao i čujemo se skoro svaki dan.

On mi je sve i gledam ga poput sina, tako da naravno da ću se i s njim konzultirati o kandidaturi - rekao je Raos i dodao da ako uopće dođe do toga da s nećakom Andrejem razgovara o kandidaturi, sigurno neće ići protiv njega, odnosno njegove volje.

'Moram vidjeti i s Andabakom'

Od Raosa smo doznali i to kako ga i sad dok još nije ni potvrdio svoju kandidaturu puno ljudi iz Makarske zove i daje mu podršku. Ali ponavlja kako je to sve još uvijek pod upitnikom.

- Ne znam ni koji je zadnji dan prijave za kandidaturu, toliko sam u toku. Na tom planu još uvijek nisam ništa radio, moram još vidjeti i sa šefom Jakom Andabakom, vlasnikom Bluesun hotela, kod kojeg imam izvrsne radne uvjete.

Ovaj život koji sad vodim puno je mirniji od života u politici, tako da još uvijek nisam donio odluku - kaže Raos, koji je inače prije četiri godine, na prošlim lokalnim izborima, bio kandidat za gradonačelnika, i to u ime Agende mladih demokrata. Osvojio je 869 glasova, odnosno nešto više od 14 posto, što je poprilično dobro s obzirom na dvije vladajuće stranke u Makarskoj.

A osim moguće kandidatkinje Hloverke Novak-Srzić, na izborima u Makarskoj je još jedan Srzić u utrci za fotelju gradonačelnika. Riječ je o dr. sc. Siniši Srziću, inače bivšem makarskom gradonačelniku, koji ne krije svoju kandidaturu na nezavisnoj listi. U Makarskoj je još uvijek dosta toga neotkriveno u vezi s lokalnim izborima i ne zna se koliko će ih biti u utrci, ali ako Novak-Srzić i Raos potvrde svoje kandidature, sigurno će biti jako zanimljivo.
 

Hloverku zvao HSLS

Kao kandidatkinja za gradonačelnicu spominje se i Hloverka Novak-Srzić, koja je ponudu dobila od HSLS-a, čiji je ogranak u Makarskoj u osnivanju. Pokušali smo s njom stupiti u kontakt, no jučer nije bila dostupna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:42