StoryEditorOCM
Dalmacija'EP Laser Masters 2016.'

Nikša Ive - Ćane: Kada smo ja i Zlatko Jakelić prije nekoliko godina zajedno osmislili ovaj projekt, mnogi nam nisu vjerovali

23. listopada 2016. - 02:03
LLLLL

Danas je ispred hvarske Lođe, uz nastup klape 'More', svečano otvoreno 'Europsko prvenstvo Laser Masters 2016.', što će se održati u organizaciji JK "Zvir" i "EurILCA" (European Region of International Laser Class Association).

Tako je protekla dva dana u gradu podno Španjole bilo doista živo, jer će se od danas (nedjelja) pa do 27. listopada u klasama 'Standard' i 'Radial' u hvarskom akvatoriju natjecati gotovo 200 jedriličara iz cijeloga svijeta.

Stariji su od 35 godina i nisu više aktivni u jedrenju, ali ih ljubav prema moru i natjecanjima još uvijek okuplja na prvenstvima diljem Starog kontinenta, gdje se natječu u nekoliko dobnih kategorija, a među njima su i oni u skupini 65+.

- Kada smo ja i Zlatko Jakelić prije nekoliko godina zajedno osmislili ovaj projekt i medijski ga najavili mnogi u to nisu vjerovali. Sada jedino mogu izreći jedno veliko hvala asocijaciji "EuroILCA" i predsjedniku Jean Luc Michonu, što su znali da smo mi doista ozbiljni i profesionalni, te nam povjerili ovu regatu. Također sam presretan kada ovdje u samom centru Hvara, uz mnoštvo domaćih ljudi, vidim 284 posjetitelja i 182 kolega laseraša, što muških, što ženskih posada, koje će tu kod nas jedriti narednih pet dana – kazao je Nikša Ive - Ćane, tajnik JK "Zvir", alfa i omega otočnog jedrenja u Lijepoj Našoj, zahvalivši se Gradu i TZG Hvara na velikoj potpori.

Pljesak na otvorenoj pozornici zaslužile su najstarije legende jedrenja - Hilary Thomas (71), Claude Tigier (81)..., a nekima od njih na Otok sunca nije bilo teško doputovati čak iz Australije i SAD-a, samo da bi jedrili Master.

Naravno, ponosni smo što naša Hrvatska ima dvije zlatne medalje s OI i to Tonča Stipanovića, te Igora Marenića i Šimu Fantelu, ima niz vrhunskih jedriličara u svim klasama, pa i Master jedriličara, stoga je zaista teško povjerovati da je Ćane zapravo jedini Hrvat na ovom EP, a čemu se čuditi tek mu je 67 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:27