StoryEditorOCM
Dalmacijajavite se

Brodotrogir ima punu knjigu narudžbi i traži radnike

Piše J. MATIĆ
30. kolovoza 2016. - 15:58
porinuce_brodotrogir5-22121

Brodotrogir ovoga trenutka ima punu knjigu narudžbi, ali i problem nedostatka radnika proizvodnih zanimanja.

- Zbog povećanog obima posla u knjizi narudžbi čija vrijednost iznosi više od 200 milijuna dolara, Brodotrogir planira zaposliti više stotina radnika proizvodnih zanimanja, pretežito brodomontera, brodoelektričara, brodobravara, brodocjevara, zavarivača (REL ili MIG/MAG ili TIG), brusača jer s obzirom na ugovorene poslove velika je potreba upravo za tim radnicima", kazala nam je Ivana Mitar, voditeljica Ureda za odnose s javnošću trogirskog škvera.

U svrhu popunjavanja traženog broja, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje otvoren je natječaj za zapošljavanje spomenutih deficitarnih zanimanja. 

Prema riječima naše sugovornice, poželjno je da radnici imaju radno iskustvo, ali ukoliko nemaju, Brodotrogir im nudi mogućnost osposobljavanja u sklopu svoje Ustanove za obrazovanje odraslih i to o trošku poslodavca. 

Natječaj je otvoren do daljnjega, a zainteresirane ne treba zbuniti istaknuta brojka od deset slobodnih mjesta za svako navedeno mjesto u oglasu na Zavodu jer su potrebe puno veće.

Brodotrogir inače ima oko tisuću zaposlenih, među kojima prevladavaju proizvodni radnici. Prosječna neto plaća iznosi pak oko šest tisuća kuna.
Pored Novogradnje 326, koja se gradi za Brodotrogirovu vlastitu kompaniju Trogir Maritime u knjizi narudžbi upisano je još osam različitih objekata.

 U prosincu ove godine, na navoz će se položiti kobilica za jedan specijalni tanker za navigaciju u ledu za naručitelja iz Finske u planu je i opremanje još jednog MR tankera od 45000 tdw, drugog u seriji od dva broda, od kojih je prvi u završnoj fazi opremanja, radnog naziva Novogradnja 329. 

Nadalje je potpisan sporazum za gradnju serije od četiri kemijska tankera plitkog gaza za navigaciju u Sjevernom moru i Baltiku, veličine nešto manje od Novogradnje 326.

Pored popunjenosti kapaciteta brodogradišta u narednim godinama, raste i flota pomorske kompanije Trogir Maritime, što je jedan od ciljeva diversifikacije grupe, odnosno proširenje njezine djelatnosti na pomorsko tržište.

"Korak po korak Brodotrogir ide prema ciljevima koje je zacrtao prije samo nekoliko godina", naglasila je Ivana Mitar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:21