StoryEditorOCM
DalmacijaPROSLAVILi VELIKU OBLJETNICu

Trideset hitova za trideset godina Cambija

29. kolovoza 2016. - 01:26
klape_kastela1-280816

Spektakularnim klapskim koncertom na kojemu se proslavilo trideset godina djelovanja kaštelanske klape Cambi, na Brcu u Kaštel Starom svečano je zatvoreno ovogodišnje Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto.

Koncert u organizaciji udruge Poklade, na kojemu su nastupili prijatelji klape Cambi, klape Elektrodalmacija i Intrade, među brojnom publikom pratili su tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, donedavni potpredsjednik Sabora Ante Sanader, gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić sa zamjenicima, te predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović.

Proslava tridesetog rođendana najuspješnije klape u Hrvatskoj i obilježavanje 550 godina Kaštel Starog obilježeni su na najljepši mogući način, a klapska pisma koja je odjekivala kaletama Kaštel Starog malo je koga ostavila ravnodušnim.

U slavljeničkoj godini klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca priprema album ‘Best off’ sa svojih trideset najvećih hitova kako bi prikazali presijek njihove trideset godina duge karijere.

- Koncert klape Cambi iz Kaštel Kambelovca na zatvaranju kulturnog ljeta već je tradicionalni glazbeni događaj. Često je humanitarnog karaktera, kao što je to bilo i večeras. Naši koncerti dobro su posjećeni i s dobrim glazbenim gostima, našim prijateljima. U ovih trideset godina klapa je nastupala na svim festivalima diljem Hrvatske i svijeta, a o nagradama koje smo osvajali ne treba niti govoriti. S klapom Intrade poveznica djelovanja, uz prijateljstvo je i klapska glazbena scena koju smo dobrim dijelom u istom vremenskom periodu i oblikovali. Poveznica s klapom Elektrodalmacija je glazbeni potpis Rajmira Kraljevića koji nas je dobrim djelom oblikovao. Ono što je zanimljivo jest i to da obje klape i danas dijele istog glazbenog voditelja: Tonča Tranfića. Naša očekivanje od koncerta su ispunjena, gotovo pa smo sigurni da je mnogobrojna publika u Kaštelima uživala - kazao je Hrvoje Lozančić iz Cambija napominjući kako je u ovih 30 godina kroz klapu prošlo oko sedamdeset članova.

- Kaštelanska publika cijeni samo dobar nastup i to će nam bez obzira na našu reputaciju i unatoč statusu koji imamo ostati glavna zadaća - rekao je Lozančić.

Pjesme "Kriva karta", "Ne more mi bit", "Od zipke do križa", "Moreš li razumit?", "Popucale rebatine", "Kamena", "Lipa moja" i najnovija "Noćas viruj zvizdama" i još mnogi drugi veliki hitovi, Cambi su plasirali na sam vrh klapske scene i donijeli im cijeli niz nagrada među kojima čak i deset Porina.

Cambi se može pohvaliti vrhunskim pjevačima u svojim redovima koji su jedinstvenom interpretacijom pjesmama dali prepoznatljivi pečat koji publika cijeni i osjeća.

Obraćajući se posjetiteljima, kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić zatvarajući ovogodišnje ljeto kazao je kako je siguran da je svatko od posjetitelja brojnih događanja u Kaštelima pronašao nešto za sebe, te je ujedno čestitao obljetnicu klapi Cambi.

A za kraj, dva mjeseca šušura i brojnih, preko sto događanja, kako kulturnih tako i zabavnih, komentirala je nadležna gradska pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić.

- Više od sto događanja u manje od dva mjeseca dokaz su da smo odradili sjajan posao. Dani Miljenka i Dobrile, Večeri Dalmatinske pisme, brojne izložbe, koncerti i fešte, ono je što je upotpunilo ljeto u našem gradu, a iduća godina, mogu kazati, biti će još bolja i sadržajnija - kazala je pročelnica Zokić.

Voditeljski dvojac posljednje večeri u sklopu Kulturnog i zabavnog ljeta u Kaštelima bili su Edita Lučić-Jelić i Joško Vukšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:45