StoryEditorOCM
Dalmacijatjedna prognoza

Nakon kraćeg osvježenja, vraća se vruće ljeto, opet će biti iznad 35 stupnjeva

Piše Ojdana Koharević
23. kolovoza 2016. - 14:21
plaza_makarska4-090816

Dani pred nama bit će u znaku ljeta, a kiše nema do daljnjega. Tako glasi tjedna prognoza u ovom, zadnjem kolovoskom tjednu jer već sljedećeg tjedna ulazimo u rujan.

UTORAK

Nakon promjene vremena i kratkotrajnog osvježenja u ponedjeljak, u utorak će biti sve više sunca, a taj će dan označiti i bura. Zbog bure će malo zahladnjeti, ujutro u Zagori bit će oko 15 stupnjeva, uz obalu od 20, a danju do 30 stupnjeva. Uz buru, pomorce treba upozoriti i na jaku tramontanu.

SRIJEDA

Još više sunca pratit će nas u srijedu, bura će malo oslabiti u odnosu na utorak, a temperature će biti tek malo viša od utorka, u Zagori jutarnja oko 17 stupnjeva, uz more i na otocima viša od 20 stupnjeva, te danju ponegdje koji stupanj iznad 30 stupnjeva.

ČETVRTAK

Evo nam još jednog sunčanog dana, bura će sasvim oslabiti, a popodne će zapuhati pravi ljetni povjetarac – maestral, što znači da nam se ljeto vraća. Temperature još malo više, ujutro do 20 u Zagori, do 25 uz obalu i na otocima, a danju s temperaturama i višim od 35 stupnjeva.

PETAK

Ako ste upravo ovaj dan odredili za pripremu odmora na moru niste pogriješili jer petak, kao i svi idući dani bit će u znaku pravog ljetnog vremena. Tek malo svježije ujutro u Zagori od 18 do 20 stupnjeva, na obali i na otocima u isto vrijeme i do 25 stupnjeva, a danju toplo i vruće s temperaturama iznad 35 stupnjeva, pogotovo u kotlinama Zagore.

SUBOTA

I početak vikenda je u znaku ljeta, ujutro malo svježije, danju vedro i vruće, s temperaturama do 35 stupnjeva. Zato ponovno valja upozoriti na opasnost od sunca pa bi sunčanje trebalo izbjegavati usred dana.

NEDJELJA

Kraj tjedna, no ne i kraj ljeta, jer i ovaj će dan ljubiteljima vrućina biti po volji; ujutro svježije, danju sunčano i vruće, a temperature će se ponovno dizati iznad 35 stupnjeva. Zato će mnogi potražiti osvježenje u moru, jer more ove godine nije pretoplo, od 23 do 25 stupnjeva.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:43