StoryEditorOCM
Dalmacijaljetovanje premijera

Orešković s obitelji na Hvaru: prvi dan iskoristili za kupanje, prodavači na pazaru željno ih iščekuju

Piše JL
30. srpnja 2016. - 13:47
oreskovic00

Iako je Orešković prije nekoliko dana najavio da će na odmoru kuhati sam, i to jela od namirnica koje će kupiti na lokalnoj tržnici, prvi se dan, očito, odlučio za dulje spavanje jer se u centru Hvara nije pojavio, javlja Jutarnji list.

- A on je ovdje? Rekao je da će doći na tržnicu? Ma spava on još - rekli su nam prodavači na tržnici.

Izvori bliski Vladi još su prije za Jutarnji otkrili da Orešković na ljetovanje neće sa sobom voditi osoblje iz Banskih dvora, ni kuharicu, nego će kuhati on ili supruga.

- Planiram ići u grad, kupiti voće i povrće i onda sam kuhati i uživati. Malo roštilja, malo gulaša, ribice, ma svašta, sve volim kuhati. Da bar imam janje, ali za to treba malo veće društvo i više vremena. To drugom prilikom - rekao je nedavno premijer.

Ovo je njegov prvi i vjerojatno posljednji posjet vili Kovač kao premijeru. U vili su prije njega ljetovali Stjepan Mesić i Zoran Milanović.

Riječ je o kući s tri spavaće sobe na katu i velikom terasom. Njezina najveća prednost za državne čelnike je položaj te velik i gust vrt koji sa svih strana štiti od znatiželjnih pogleda, a tu je i velika, skrivena plaža ispod same vile, koju obitelj Orešković ipak nije koristila.

Na Hvaru ostaju do 15. kolovoza.

Tagovi
 Tihomir Orešković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:35