StoryEditorOCM
Dalmacijaolakšanje

Ugašeni požari kod Dugopolja i kod Muća te na Svilaji

24. srpnja 2016. - 18:40
dugopolje_pozar6-230716

16:40 - Požari kod Dugopolja i kod Muća te na Svilaji ugašeni su u nedjelju uz pomoć vatrogasaca te sedam protupožarnih aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  Zemunik.

Na požarištu na lokaciji Koprivno kod Dugopolja u Splitsko-dalmatinskoj županiji i jutros su djelovala dva kanadera te je požar ugašen, a vatrogasce i opremu do požarišta je prevezao helikopter. 

Na drugom požarištu, Mirlović Polju, na Svilaji, u Šibensko-kninskoj županiji požar su ugasila dva zračna traktora, a na lokaciji Ogorje Gornje u općini Muć u Splitsko-dalmatinskoj župniji dva kanadera.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su zračne snage HRZ i PZO od 20. lipnja, odnosno od početka ovogodišnje protupožarne sezone sudjelovale u gašenju 31 požara: 11 u Šibensko-kninskoj, po 7 u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj te 6 u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

10:47 - Još je aktivan požar koji je buknuo u subotu kod Dugopolja, na brdu između Dicma i Koprivna, i u kojem je do sada izgorjelo 100 hektara niskog raslinja, makije i smreke.

Požar će i danas uz vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe i Intervencijske postrojbe DIP Divulje gasiti petnaestak dobrovoljnih vatrogasnih društava, četiri kanadera i helikopter, doznaje se jutros u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

U gašenju požara je bilo angažirano ukupno 66 vatrogasaca iz Kaštela, Sinja, Zagvozda, Splita, Muća, Zagore, Solina i Vranjica, te sezonci koji su uz pomoć četiri kanadera i helikoptera MI8 sa spremnikom vode u kruški tijekom kasnog popodneva dio požara stavil ipod kontrolu, ali ne i u potpunosti ugasili.

Požar je jutros još aktivan zbog čega će vatrogasci raditi na krajnjem sjevernom rubu požarišta, a u pomoć će im doći i dodatne snage.

Zapovjednik dugopoljskoga DVD- a jučer je Hini rekao da je vatra od kuća u naselju Koprivno na trenutak bila udaljena svega 200 metara, no ubrzo su spriječili njezino daljnje širenje prema stambenim objektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:25