StoryEditorOCM
Dalmacijastigli prijatelji

Austrijanci uveličali Dan otvorenih vrata u Jelsi

29. svibnja 2016. - 14:57

Lokalni vatrogasci, njihovi prijatelji i mještani ove godine su po treći put uživali u Danu otvorenih vrata DVD-a Jelsa, no obilježavanje je osobito uveličalo 30-ak predstavnika austrijskoga grada St. Andrä, koje su u uzvratnom posjetu Jelsi predvodili gradonačelnik Peter Stauber, direktor Turističke zajednice Franz Bauman i zapovjednik DVD-a Leopold Lienhard.

DVD Jelsa su posjetili mališani iz Dječjeg vrtića "Jelsa", s kojima su vatrogasci odradili pokaznu vježbu i nekoliko igrica, te im podijelili balone. Zatim je u Vijećnici Obćinskog doma predstavnike St. Andrä službeno primio općinski načelnik Nikša Peronja sa suradnicima, kada se uz razmjenu darova ponajprije razgovaralo o suradnji u području gospodarstva – turizma, kulture, vatrogastva i sporta.

U DVD-u su ih srdačno s izloženom opremom i trpezama punim domaćih delicija dočekali mladi ljudi koji su se proteklih godina doista dokazali u prevenciji i uspješnom sprječavanju požara na škoju, na čelu s predsjednikom Igorom Deanovićem i zapovjednikom Lukom Belićem.

– Nekoć su nam vatrogasci iz Klagenfurta darovali vatrogasno vozilo, a i prijatelji iz St. Andrä su nam ustupili neka vatrogasna sredstva.

Sve to svjedoči o našim tradicionalno dobrim odnosima s gradovima iz Austrije. Koliku su nam pažnju prijatelji ukazali u ovoj prigodi, govori i to da je uz čelnike grada u izaslanstvu St. Andrä čak sedam-osam pročelnika, a tu su i predstavnici njihova nogometnog kluba koji dogovaraju suradnju s NK Jelsa, ovogodišnjim prvakom FNL-a.

Budući da ćemo dogodine obilježiti 20 godina bratimljenja, u predsezoni ili posezoni ćemo upriličiti nešto veće festivale međusobne razmjene u oba grada i na taj način dodatno učvrstiti naša prijateljstva – kazao je načelnik Peronja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:22