StoryEditorOCM
Dalmacijaveć 15 godina u Hrvatskoj

Metro u Sućurcu: oko 500.000 proizvoda čak i za najizbirljivije

28. svibnja 2016. - 01:07
marc_carena4-150416

Prvi čovjek hrvatskog METRO-a Marc Carena je Švicarac koji zadnje dvije i pol godine s obitelji, suprugom podrijetlom iz Indije i dvoje djece živi u Zagrebu. Inače, ovaj 41-godišnjak, rođen u Bernu, bojnik je švicarske vojske, a supruga mu jedna od prvih pilotkinja u svojoj zemlji, koja upravlja Boeingom i Airbusom.

Za Hrvatsku ima samo riječi hvale, kaže kako je za obiteljski život atraktivna i sigurna, a što se tiče poslovnog okruženja, on nije imao većih problema s našom "sporom" administracijom.

- METRO već petnaest godina djeluje u Hrvatskoj, ima osam centara, pa smo već uhodani. Iz dana u dan širimo suradnju s malim dobavljačima, budući je cilj imati što više vaših domaćih, kvalitetnih proizvoda na našim policama... Trenutno 60 posto asortimana METRO-a Cash&Carry čine proizvodi hrvatskih dobavljača, među kojima je 47 dobavljača iz Splitsko-dalmatinske županije. Ujedno s posebnim zadovoljstvom mogu istaknuti kako deset dobavljača iz županije proizvodi robnu marku za METRO, pohvalio nam je suradnju s domicilnim tvrtkama Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash&Carry Hrvatska, njemačkog lanca veletrgovina koje posluju u 25 zemalja svijeta.

U poboljšanju ponude je i odluka o preseljenju iz Dugopolja u Kaštel Sućurac METRO-a Cash&Carry Split, sve kako bi bili bliži kupcima, redom iz ugostiteljsko-hotelijerske branše.

- Vidimo snagu u hrvatskom turizmu pa početkom lipnja otvaramo ugostiteljski centar u Poreču, dok će se i ponuda splitskog METRO-a sve više fokusirati na hotelijerstvo, ugostiteljstvo te nautički turizam. Ovdje u blizini našeg novog prodajnog prostora je i Marina Kaštela, a već opskrbljujemo i 130 brodarskih tvrtki iz Dalmacije delicijama koje gosti traže među 500.000 artikala koje na svojim policama nudi METRO.

Imamo vam mi snagu osigurati sve artikle, evo pogledajte, ovo je sabljarka iz Meksika, pršute vi imate najbolje pa nudimo njih, ali nudimo i više od tisuću vrsta vina. Pa vinarija Zlatan otok obitelji Plenković s Hvara, te Sardina iz Postira s Brača, kroz sustav METRO-a svoje proizvode izvoze u Rusiju i Austriju, s ponosom nas je Carena proveo prodajnim prostorom od 4500 metara četvornih, te 1500 metara kvadratnih dostavnog prostora novouređenog centra u Kaštelima, u kojem su, što u modernizaciju, što u opremanje, uložili 60 milijuna kuna.

I tako nakon jedanaest godina rada u Dugopolju, na novoj adresi nude i novitete: novi koncept dostave proizvoda i prijevoza smrznutih namirnica te usluge savjetovanja sommeliera, gastronomskih specijalista i profesionalnog kuhara.

Uskoro i nova zapošljavanja

U METRO-u Cash&Carry Split trenutno je 80 zaposlenih u prodaji, te 50 djelatnika zaduženih za dostavu, doznajemo od Nele Bučević, direktorice Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija i pridruženog člana Uprave METRO-a Hrvatska. Po svemu sudeći, bit će i novih radnih mjesta, i to u sustavu dostave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:39