StoryEditorOCM
Dalmacijanova osmoljetka

Zahuktali se radovi na školi u Ninčevićima: učenici u klupama od rujna 2017.?

11. svibnja 2016. - 13:41

Izgradnja četvrte osnovne škole u Solinu, u Ninčevićima, zajedničkom projektu Županije splitsko-dalmatinske i Grada Solina, ponovno se zahuktala.

U tijeku je izgradnja garaža u podrumskom dijelu objekta i vidi se početak izgradnje školske dvorane koja je tlocrtno sa svlačionicama veličine oko 800 metara četvornih, veli nam predsjednik Gradskog vijeća Solina Renato Prkić koji je, uz gradsku pročelnicu Sanju Samardžiju također predstavnik Grada Solina u Povjerenstvu za praćenje izgradnje škole koje je imenovao župan Zlatko Ževrnja.

- Prema prvobitnom ugovoru predviđeni rok izgradnje bio je 24 mjeseca od uvođenja izvođača ("MP-beton") u posao, što znači da bi rok za dovršetak bio ožujak 2017. Međutim, radi zaštite građevinske jame i drugih građevinskih radova investitor želi da završetak bude do kraja lipnja 2017. godine.

Postoji prijepor s izvođačem koji, pak, taj rok želi prolongirati, o čemu će se u sljedećih par dana pokušati postići dogovor. Prema mišljenju iz Županije splitsko-dalmatinske, dogodio se četveromjesečni zastoj u radovima - kaže nam Prkić.

- Sada je dinamika radova nastavljena uredno. Od izvođača očekujemo da će još više intenzivirati gradnju, a prema informacijama od Županije, kao investitora izgradnje ovog školskog objekta, financijska sredstva su osigurana i tu nema nikakvih problema. Pokušat ćemo učiniti sve da bude kao što smo planirali, da škola počne s radom u školskoj 2017./2018. godini - poručio je Prkić.

Ukupna vrijednost izgradnje s opremanjem zgrade je približno 40 milijuna kuna, dok je Grad Solin uložio u teren, projektnu dokumentaciju i infrastrukturu. Županija splitsko-dalmatinska uz ugovor o izgradnji objekta ima obvezu provesti natječaj za opremanje cijele škole, dok je obveza Grada da do završetka izgradnje škole riješi okolne prometnice i kompletnu infrastrukturu u tim prometnicama.

Škola u Ninčevićima, za razliku od prijašnje četverogodišnje škole, može primiti 640 učenika od prvog do osmog razreda, a po prvi put će Solin ovom osmoljetkom dobiti i produženi boravak, ističe Prkić. MIA SESARTIĆ

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 23:17