StoryEditorOCM
Dalmacijafešta u kostanjama

Ante Gotovina dobitnik priznanja "Mila Gojsalić"

Piše PSD.
17. srpnja 2015. - 14:49
Ante Gotovina, umirovljeni general HV-a, dobitnik je priznanja “Mila Gojsalić” koje se svake godine dodjeljuje zaslužnim osobama na tradicionalnoj manifestaciji Dani Mile Gojsalić u Kostanjama.

Tradicija poljičkog kraja, najavljuje Ante Mekinić, umjetnički ravnatelj, predstavit će se u dva dijela; u petak od 20.30 je 11. večer soparnika, a u subotu Večer klapa.

Prve večeri nakon svečanog otvaranja pred crkvom svetog Mihovila,  u programu kojega će voditi Joško Bonaći, nastupit će sopranistica Neli Manuilenko, Dječji zbor Kostanje i domaća klapa “Pasika”, te Đani Maršan.

Iste večeri održat će se natjecanje u pripremi soparnika, a troje najboljih ponijet će zlatnu, srebrnu i brončanu “Poljičanku sa soparnikom”. Ante Amulić, predsjednik KUD-a Kostanje poziva sve na dvodnevnu feštu tradicije, gastronomije i kulture.

– Sve je spremno za domaće i goste, a posebna zahvala ide našim mištanima koji su se angažirali oko priprema ove manifestacije. Ponosni smo i što smo ove godine nagradu Mile Gojsalić dodijelili Anti Gotovini, umirovljenom generalu HV-a koji je mnogima od nas u poljičkom kraju bio zapovjednik. Nastojimo se na ovaj način barem donekle odužiti zaslužnim  ljudima, lani je tako naš laureat bio Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalnog dokumentacijski centra Domovinskoga rata koji je porijeklom iz poljičkog kraja – kaže Amulić.

Druge večeri na programu je 13. susret klapa “Pripovid o Dalmaciji”, a pred crkvom svetog Mihovila čut će se klapska, a capella pisma.

Uz domaćine iz 'Pasike' nastupa i domaća ženska klapa 'Konistra', u Kostanje stižu 'Krunik' iz Kučina, 'Kurjože' iz Podstrane, 'Luka' iz Rijeke, 'Mriža' iz Splita, 'Pinguentum' iz Buzeta, 'Rebatajica' iz Stobreča i Vokalisti Salone, a voditeljica je Snježana Šulenta.

OJDANA KOHAREVIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:47