StoryEditorOCM
Dalmacijaidu na druge izbore za eu parlament

Don Ivan Grubišić na osnivanju Kruga Kaštela: Želimo biti alternativa politikanstvu

Piše PSD.
25. veljače 2013. - 23:26
/ Kada su me jednom prilikom na mom nastupu na Korčuli upitali može li magarac ući u Sabor kazao sam da je i to moguće ako ga stave na treće mjesto na listi, ali pod uvjetom da ta lista osvoji pet mandata. Na žalost danas nema malo magaraca u Saboru - izjavio je to don Ivan Grubišić na večerašnjem osnivanju Izvršnog vijeća Saveza za građansku i etičku Hrvatsku u Kaštelima gdje je za predsjednika izbran Vladimir Bulić.

Razlog da svoje djelovanje prošire i na Kaštela, između ostalog jest i činjenica da je Grubišić na posljednjim Parlamentarnim izborima odnio čak 14 posto glasova, pa je tako najavio kako će njegov Savez na predstojećim izborima dobiti 30 posto vijećničkih mandata kako u Gradskom vijeću Splita tako i u Županijskoj skupštini.

- Naš je cilj ponuditi biračima alternativu. Da biraju ljude, a ne stranke. I to ljude sa sposobnostima koji će sutra u vijećima pomoći u rješavanju problema građana koji su ih i birali. Želimo biti alternativa politikanstvu. Ovi danas gledaju samo na sebe, svoje interese i upravo zato ne žele otići s vlasti. Mi nećemo lagati, krasti, a nastojati ćemo što pravednije djeliti - poručio je Grubišić iz Kaštela gdje se na osnivanju Kruga Kaštela okupilo oko 30 simpatizera njegove politike.

- Očekujem da će Krug u Kaštelima raditi na širenju članstva i da će nas u malo vremena biti puno više - dodao je Grubišić ističući kako Savez za građansku i etičku Hrvatsku vjerojatno neće izaći na izbore za Europski parlament.

- To i nema smisla jer se zastupnici biraju samo na godinu dana. Međutim na one druge izbore za EU-parlament idemo i mi - zaključio je Grubišić.

JAKOV ŽARKO
SNIMIO: PAUN PAUNOVIĆ / Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:37