StoryEditorOCM
Dalmacijana okrugli stol došli samo hdz-ovci

Savjet mladih županije: "Hrvatska obitelj je ozbiljno ugrožena"; Prof. dr. Matko Marušić usporedio liberalizam s rasizmom

Piše PSD.
25. veljače 2013. - 20:55
Hrvatska obitelj je ozbiljno ugrožena,a zadnji napad dogodio se  nedavnim uvođenjem zdravstvenog odgoja u školski sustav zbog čega se trebaju okupiti sve zdrave snage – zaključak je Okruglog stola s temom 'Obitelj i obiteljske vrijednosti' u organizaciji Savjeta mladih Splitsko dalmatinske županije.

Kako su kazali organizatori ovaj skup zamišljen je kao rasprava  između različitih političkih stranaka, no kako se nisu odazvali  vijećnici Županijske skupštine, dogodilo se da su se okupili tek predstavnici HDZ-a.

Skup je pozdravio Blaženko Boban, gradonačelnik Solina jer upravo je ovaj grad najmlađi grad u Hrvatskoj, prijatelj obitelji te uskoro prijatelj djece.

O obiteljskim vrijednostima govorio je i Zlatko Ževrnja:

- Na zdravstveni odgoj u školama smo prisiljeni, a uz to uveden je u škole protiv zakona, poslije roka za prijavu školskih programa – upozorio je Ževrnja.

Prof dr. Matko Marušić, usporedio je liberalizam s rasizmom tvrdeći kako liberalizam ne vodi računa o malom čovjeku te posebno upozorio kako treba vidjeti što je naša zemlja potpisala u europskoj povelji o ravnopravnosti.

Skupu je nazočila i novinarka Karolina Krišto-Vidović navodeći kako je obitelj u ozbiljnoj opasnosti, a tome su jednim dijelom krivi i političari. Pojedinačni slučajevi dogovora o neuvođenju 4. modula nisu rješenje, jer problem zdravstvenog odgoja  treba riješiti na državnoj razini.

Uvođenju 4.modulu se kao roditelj usprotivila Marija Boban, predsjednica Katarine Zrinske, a svje viđenje dao je Vjekoslav Ivanišević navodeći kako se obitelj mora osnažiti, posebno u ekonomskom smislu.      

Kako je naglasio Ante Bačić predsjednik Savjeta mladih uskoro će se organizirati slični skupovi o aktualnim temama pa će jedna od tema biti i nasilje u obitelji:

- Danas je obitelj ozbiljno ugrožena porastom nasilja, ljudi koji se predstavljaju   kao uzorni građani, muževi, očevi unutar četiri zida postaju zlostavljači i daleko su od bilo kakve kazne. Zato bi što prije trebalo donijeti strože kazne za nasilnike, tada bi se ovakvi slučajevi češće i prijavljivali – kazao je Bačić.  

Kako je poručeno sa skupa u borbi protiv prisilnog zdravstvenog odgoja i očuvanju obitelji treba animirati političare, znanstvenike i medije. Bilo bi dobro drugi put čuti i različita mišljenja, pogotovo mišljenja drugih političkih opcija, zasigurno bi tada i borba za hrvatsku obitelj bila svrsishodnija.

OJDANA KOHAREVIĆ
SNIMIO DUJE KLARIĆ / CROPIX    
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:04