StoryEditorOCM

Solin: 700 djece posjetilo "Sajam mogućnosti"

Piše PSD.
8. studenog 2012. - 21:26
Oko 700 djece posjetilo je "Sajam mogućnosti" u solinskoj gradskoj dvorani na Bilankuši gdje im se predstavilo 40-ak kulturnih, sportskih i drugih udruga s područja grada Solina.

Projekt je to koji se provodi u sklopu akcije MUP-a pod nazivom "Zajedno više možemo", a usmjeren je na učenike 4. i 5. razreda osnovnih škola kojima se želi ponuditi kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena kao prevencija asocijalnih ponašanja.

Prva komponenta ovog projekta je već održana kroz akciju "Mogu ako hoću" kada su učenici 4. razreda u pratnji nastavnika i kontakt policajca posjetili Policijsku postaju Solin gdje su im policajci govorili o štetnosti droge, alkohola i drugih rizičnih ponašanja, kazao nam je Ante Radoja iz Odjela za prevenciju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Projekt je ovom prilikom pozdravio i solinski gradonačelnik Blaženko Boban koji je kazao kako na području grada Solina ima čak 77 raznih udruga kroz koje se može osmisliti slobodno vrijeme, te pozvao roditelje da, prema afinitetima, uključe svoju djecu u neke od njih.

Iako je ovaj program prevencije bio namijenjen četvrtašima i petašima sajam su tijekom jutra posjetili i drugi đaci, te mališani pojedinih solinskih vrtića. Svi su oni mogli iz prve ruke doznati što udruge nude, a poneki su mogli zajedno s njima i zaplesati, vježbati ili sudjelovati u njihovim radionicama.

Potporu ovom projektu dali su solinsko Vijeće za prevenciju kriminaliteta, Centar za djecu, mlade i obitelj, Grad Solin i sve tri solinske osmoljetke.

M. Sesartić
Snimio: Jadran Babić / Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:41