StoryEditorOCM
Dalmacija‘komunalno poduzeće’ opet u financijskim problemima

Vrgorac: HEP sjeo na račun i ‘pojeo’ novac za plaće radnika

Piše PSD.
24. kolovoza 2012. - 23:23
Vrgoračko “Komunalno poduzeće” ponovno je u problemima. Upravo kad su radnici pomislili da se stanje u toj gradskoj tvrtki normaliziralo nakon jednomjesečne blokade računa od strane “Vodoprivrede”, te da će sad ponovno početi redovito primati plaću, pojavili su se novi problemi.

Naime, ovih dana, prema provjerenim informacijama, HEP je blokirao račun toga poduzeća zbog duga većeg od pola milijuna kuna za električnu energiju, kaže naš izvor, dodajući kako nakon toga slijedi još jedna blokada jednog dobavljača zbog neplaćanja računa za građevinski materijal.

Boris Erceg, direktor “Komunalnog poduzeća”, potvrdio nam je u razgovoru kako je situacija teška, no istaknuo je kako je dug prema HEP-u znatno manji, navodeći kako je iznos nešto veći od 300.000 kuna.

- Istina je, HEP nam je prije dva dana blokirao račun zbog duga, dolaze nam veliki računi za struju, pogotovo ljeti, jer crpke za vodu rade non-stop. Moram priznati kako nas je dosta u normalnom radu poremetio izgubljeni sudski spor od 940.000 kuna s “Vodoprivredom”, zbog čega je radnicima kasnila plaća. Sad, kad smo to prebrodili, počeli smo prikupljati novac za plaće, ali HEP je sjeo na račun i “pojeo” taj novac.

- Međutim, uspjeli smo isplatiti plaće za desetak sezonaca, stalni radnici morat će se malo strpjeti za plaću, nije lako danas skupiti 1000 kuna, a kamoli 400.000 kuna, koliko je nama potrebno za isplatu plaća. No, borit ćemo se, nećemo se predati, imamo i mi dosta dužnika - otvorio nam je Erceg dušu nakon što je vidio da imamo dobre informacije o stanju u njegovoj tvrtki.

Podsjetimo, pravne i fizičke osobe “Komunalnom poduzeću” duguju oko 2,5 milijuna kuna za vodu.

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:32