StoryEditorOCM
Dalmacijacijene odvoza smeća za 300 posto

Oporba u Omišu optužila vladajuće: Poskupljenjem reketarite građane!

Piše PSD.
23. kolovoza 2012. - 17:15

Poskupljenje cijene odvoza smeća u iznosu od čak 300 posto izazvalo je na sjednici omiškoga Gradskog vijeća pravu buru kod oporbenih vijećnika. I dok su vladajući HDZ-ovci šutjeli, te pognutih glava prihvaćali svako, pa i najbesmislenije objašnjenje gradonačelnika i direktora komunalnog poduzeća, opozicionari su apelirali na zdrav razum, te upozoravali na prazne džepove većine građana.

- Cijena je formirana u skladu sa zakonom, a meni se čini kako je pošteno da oni koji u sezoni dobro zarađuju na kraju plate i veću cijenu - kazao je gradonačelnik Ivan Škaričić što je kod HSLS-ova vijećnika Marka Pešića prvo izazvalo smijeh, a potom i bijes.

- O čemu vi pričate?! Pa, oni koji iznajmljuju apartmane i stanove turistima ionako plaćaju dodatnu kunu i pol po ostvarenom noćenju, a ovo što sada činite nije ništa drugo nego reketarenje svih građana, a poglavito onih koji se ne bave turizmom - uzvratio je Pešić. Nikola Mimica, direktor “Peovice”, ustvrdio je, pak, kako uopće nije riječ o poskupljenju, nego o korekciji cijena.

- Uveli smo tri tarife naplate: zimsku, proljetno-jesensku i ljetnu, koja je najskuplja. Slažem se da 300 posto ružno zvuči, ali morate nas razumjeti jer su nam troškovi ogromni. Pa samo smo tijekom srpnja na Karepovac odvezli 1206 tona smeća - istaknuo je Mimica.

Pešić, međutim, ni njemu nije ostao dužan.

- Bilo ljeto ili zima moja je kesa od smeća jednako napunjena! Naplata koju ste uveli je protuzakonita jer prema članku 17. Zakona o otpadu, na koji se stalno pozivate, moguće je odvoz smeća naplaćivati samo prema broju članova kućanstva ili, pak, prema volumenu odvezenog smeća.

Nikakve se tu ljetne ili zimske tarife ne spominju, a pogotovo ne paušal koji ste također nezakonito uveli - zaključio je Pešić, nakon čega je i rasprava o smeću bila prekinuta. Odvoz smeća dakle, bit će skuplji 300 posto.

V. Vuković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:22