StoryEditorOCM
Dalmacija‘Mali grad Faros’ nakon 40 dana završio predstavom, slikovnicom i filmom

Autističnom dječaku s Hvara ići će sav prihod sa sajma

Piše PSD.
23. kolovoza 2012. - 15:54

Na starogrojskom trgu Škor zatvoren je ovogodišnji 3. festival dječjeg stvaralaštva “Mali grad Faros”, a djeca su pred brojnim posjetiteljima i svojim prijateljima odigrala predstavu “Snovi”, ali su se na istu temu predstavili svojom slikovnicom i igranim filmom s elementima animacije.

Festival je potrajao 40 dana, literarnu i dramsku radionicu vodio je poznati glumac Kristijan Kiki Ugrina, likovnu slikarica Marinka Radež, žonglersko-klaunovsku Zoran Vukić (klaun Ludek), a filmsku Tomislav Fiket i Nina Špoljarević, dok su svečanost zatvaranja festivala uveličali gradonačelnica Đurđica Plančić i zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Visko Haladić.

 - U radionicama je sudjelovalo između 120 i 130 djece, a one su važan segment u organizaciji njihova slobodnog vremena. Mi smo također bili dio kulturne ponude grada, jer su turisti vrlo često gledali i fotografirali naše aktivnosti.

Osim nas, u igranom programu sudjelovala su i gostujuća kazališta “Ziid teatar” iz Buja, “Bjelovarsko kazalište”, “Karol Woytila” iz Kaštela i “Virko iz Šibenika”, a na početku smo organizirali i desetodnevni čitalačko-prodajni sajam knjiga na Trgu Vela Podloža i u obližnjoj Jelsi.

Kod polaznika razvijamo i osjećaj humanosti jer smo cjelokupan prihod sa sajma namijenili autističnom dječaku iz Hvara – sa zadovoljstvom je istaknuo Kiki, umjetnički ravnatelj festivala, naglasivši da su djeca također sudjelovala u otvaranju svečanosti povodom 2396. rođendana grada Farosa, te da će to učiniti i na predstojećem 37. međunarodnom prvenstvu Hrvatske u daljinskom plivanju – popularnom Maratonu Faros.

Tekst i snimka: Mirko Crnčević



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:05