StoryEditorOCM
DalmacijaMIRAN PROSVJED

Mještani Karakašice i Suhača: Hoćemo nogostup za siguran život

Piše PSD.
15. srpnja 2012. - 14:27
Pod geslom “Hoćemo nogostup za siguran život”, u subotu je na dionici državne ceste D-1, od raskrižja za Suhač do Ciganskog bunara, održan prosvjed građana Suhača i Karakašice koji i na ovaj način zahtijevaju od gradskih vlasti Sinja da se na tom potezu izgradi nogostup za pješake.

Policijsko osiguranje

U mirnom prosvjedu koji se sastojao od hodnje tom dionicom državne ceste u oba smjera, u dužini od oko 800 metara, sudjelovalo je oko 60 građana. Njihovu kolonu osiguravala je policija.

Kako je na tom dijelu ceste veliki zavoj i također veliki uzdužni nagib s punom crtom pa je zabranjeno pretjecanje, a bilo je opasno i obilaženje, iza kolone prosvjednika stvorila se kolona vozila među kojima je bilo najviše stranih državljana koji su putovali na more.

Ugroženi učenici

- Ovo je jedina dionica državne ceste D-1 na području grada Sinja kojom svakodnevno intenzivno hodaju pješaci, a na kojoj još nema nogostupa i javne rasvjete. Posebno su ugroženi učenici, od najmlađih prvašića do srednjoškolaca. Bilo je više prometnih nesreća s teškim posljedicama. Nije nam drago što na ovaj način zahtijevamo od gradske vlasti da nam osigura tu minimalnu sigurnost, ali kako su se oglušili na sve naše dosadašnje zahtjeve bili smo prisiljeni na ovakav prosvjed – kaže Miro Bulj, gradski vijećnik i predsjednik MO Suhač, na čiji su poziv građani došli na prosvjed.

TONI PAŠTAR


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:47