StoryEditorOCM
DalmacijaKULINARSKA MANIFESTACIJA

Stari Grad: ‘Antika’ osvojila ‘Na bon pro’

Piše PSD.
18. lipnja 2012. - 10:19
Starograđani su i ove godine kupanjem u vali sv. Antonija po starinsku obilježili početak turističke sezone, ali i tradicionalnim okupljanjem ugostitelja u Gradskom restoranu gdje su prezentirali svoje čuvene delicije. Manifestacija se odvijala pod sloganom “Homo svi ‘Na bon pro’, ovega puta je domoća spiza”, dok je natjecanje održano u kategorijama predjelo, glavno jelo i desert, nakon čega su objavljeni i zbirni rezultati.

Tako se nadomak same rive široj publici predstavilo devet restorana, a njihova jela ocjenjivao je žiri u sastavu: Miroslav Harašić, Marinko Jurić i Andro Tomić.

U kategoriji predjela nagrada je pripala restoranu “Antika” (2. “Stari mlin”, dok su 3. mjesto podijelili “Pinetta” i “Eremitaž”), u kategoriji glavnih jela najbolji je bio restoran “Vala” (2. “Stari mlin”, a 3. “Antika”), dok je u kategoriji deserta opet prva bila “Antika” (2. “Kod barba Luke” i “Jurin podrum”, a 3. “Pinetta”). Ipak, najveće uzbuđenje donijelo je objavljivanje ukupnog pobjednika, a to je ove godine “Antika”, 2. mjesto pripalo je restoranima “Stari mlin” i “Kod barba Luke”, dok su 3. podijelili “Pinetta”, “Jurin podrum” i “Vala”. Posjetitelje je zabavljao splitski band “Jazzy Gents”.

Mirko Crnčević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:56