StoryEditorOCM
Dalmacijasudar na križanju

Nesvakidašnja prometna nesreća u centru grada: suzuki se odbijao poput kuglice za fliper, pravo je čudo što na frekventnom mjestu u tom trenutku nije bilo prolaznika

Piše Ante Talijaš
21. studenog 2017. - 16:53
IMG_3145.JPG

Pukom srećom 26-godišnja vozačica automobila Suzuki Swifta zadarskih registracija ostala je neozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak navečer oko 20,30 sati dogodila u središtu Vodica nasuprot tržnice, točnije na križanju ulica Obale Juričev Ive Cote i Ante Poljička, ispred poslovnice 'Splitske banke'.  

Na tom križanju došlo je do sudara 'Suzukija' i 'terenca' Nissan Qashqaia šibenskih registracija kojim je upravljala 49-godišnja vozačica.

Nakon sudara, vozačica 'Suzukija' izgubila je kontrolu nad upravljačem, popela se automobilon na nogostup, udarila u betonski zid tamošnjeg parka, odbila se od njega, vratila na kolnik, te se potom zabila u ogradni betonski zid  tzv. 'učiteljske zgrade' i tešku metalnu reklamu.

Od siline udara srušena je reklama i tri metra dužine betonskog zida, pa je odista prava sreća što je vozačica prošla bez ikakvih ozljeda. Sva je sreća da se u ovom 'karambolu' na ovom mjestu nije našao netko od prolaznika, koje je inače vrlo frekventno i u večernjim satima. 

- Obavljenim očevidom utrvđeno je da je do sudara došlo kada  automobil Nissan Qashgai, krećući se iz smjera Obale Ive Juričev Cote, dolaskom na križanje, nije propustio automobil koji je dolazio iz ulice Ante Poljička, odnosno koji se kretao cestom s prednošću prolaska. Protiv 49-godišnje vozačice Nissana zbog izazivanja prometne nesreće podnesen je optužni prijedlog Prekršajnom sudu – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. 

Troškove nastale materijalne štete na betonskom zidu i reklami, snosit  će osiguravajuća kuća vlasnice 'Nissana' koja je skrivila prometnu nesreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:39