StoryEditorOCM

Sapunar: To što sam Kerumu zet, samo mi može pomoći

Piše PSD.
19. lipnja 2009. - 14:46

Petroslav Sapunar (prvi s lijeva) slavi Kerumovu
pobjedu / CROPIX
- Rodbinska povezanost s gradonačelnikom Željkom Kerumom neće mi otežavati posao, nego će mi pomoći. Postignuća Željka Keruma jamstvo su daljnjeg uspjeha i mi možemo biti sretni što se prihvatio dužnosti gradonačelnika Splita - izjavio je Kerumov zet Petroslav Sapunar u petak nakon konstituirajuće sjednice Skupštine Splitsko-dalmatinske županije na kojoj je jednoglasno izabran za predsjednika tog predstavničkog tijela.

Prvi put od ustanovljenja županije uz predsjednika Skupštine Sapunara s nezavisne liste Željka Keruma jednoglasno su izabrani i njegovi potpredsjednici Ante Nosić (HDZ) i Veljan Radojković (SDP).

Od 51 vijećnika Skupštine 19 je članova koalicije predvođene HDZ-om, 15 ih je s Nezavisne liste Željka Keruma, 14 koalicije predvođene SDP-om te tri vijećnika koalicije HSP-a i HČSP-a.

- Podrškom svim prijedlozima na konstituirajućoj sjednici pokazali smo želju da budemo konstruktivni. U kojoj će se mjeri ostvariti zacrtani programi ovisi o izvršnoj vlasti, o županu Anti Sanaderu (HDZ) i dožupanima Luki Brčiću i Vicku Haladiću - rekao je Veljan Radojković.

Ante Nosić ocijenio je da se Nezavisna lista Željka Keruma pokazala kao kohezioni čimbenik u Skupštini te da je konsenzus u odlučivanju najava sasvim drugačijeg, zajedničkog, načina rada Skupštine. Uz to, naglasio je Nosić, prvi put imamo istu vlast u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Podsjetimo, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Splita bit će u utorak, 23. lipnja. Predsjednik vijeća u kojem je najviše mjesta, 9 od 25, osvojila Kerumova lista, bit će Tomislav Gojo iz HDZ-a, stranke koja ima četiri vijećnika.

Duška Čolović / EPEHA

Zet - zaposlenik, fizičar, menadžer, košarkaš ...

Predsjednik Skupštine Petroslav Sapunar (50), suprug Kerumove najmlađe sestre Mare, diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zadru 1984. godine i stekao zvanje profesora proizvodno-tehničkog obrazovanja. Od 2003. godine direktor je Kerumove tvrtke Diokom novi, od 1997. do 2003. radio je u tvrtki Kerum, prije toga u Dalmacijacementu a predavao je i fiziku u Ekonomskoj školi. Bio je i košarkaš KK Solin do 1989. godine.
S Kerumove Nezavisne liste je i najmlađa vijećnica u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, Sanja Baraba (20), studentica ekonomije.

Kerumovi ljudi još ne potvrđuju koaliciju

Premda je izborom Petroslava Sapunara s liste Željka Keruma za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije odrađen prvi čin najavljenog scenarija dogovora između Keruma i HDZ-a, iz tabora splitskog gradonačelnika još uvijek ne žele potvrditi da je pakt stvoren i u gradskom vijeću na čije bi čelo trebao zasjesti predstavnik HDZ-a.
- Ni Željko Kerum ni itko s naše liste nije objavio sklapanje koalicije, to su uradili samo iz HDZ-a. Zbog toga ćete tek na konstituirajućoj sjednici u utorak vidjeti tko će za koga dignuti ruke, kazao je dogradonačelnik Jure Šundov.
Napominjući da govori u vlastito ime, Šundov je rekao da bi volio na svim čelnim mjestima u gradu i gradskom vijeću vidjeti ljude s Kerumove liste, no, dodao je, u utorak će se o svemu tome odlučiti. Bez obzira na brojne novinarske upite, Šundov je ostao čvrsto pri tome da još uvijek, dok novi vijećnici ne sjednu na prvu sjednicu, ne obznanjuje s kime će koalirati, pa tako nije želio komentirati ni tvrdnje da je Željko Kerum koaliranjem s HDZ-om izdao svoje birače koji nisu željeli nastavak vlasti HDZ-a.

I. Profaca/ Epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 18:47